Ο κλόουν των McDonald’s επιστρέφει

Ο κλόουν των McDonald’s επιστρέφει

Οι υπεύθυνοι επαναφέρουν τη μασκότ των καταστημάτων σε μια ελπίδα να δουν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν. 

Κλόουν: Κάποιοι τους αγαπούν, κάποιους τους τρομάζουν, όλοι όμως αναγνωρίζουμε αμέσως τον κλόουν των McDonald’s, τον Ronald McDonald.

Το 1963 ο κύριος Ronald «φόρεσε» το κοστούμι του και πρωτοεμφανίστηκε στην Ουάσινγκτον και καλωσόριζε τους πελάτες στο κατάστημα. Από τότε είναι η μασκότ της αλυσίδας.

Με τα κέρδη να πέφτουν συνεχώς και την εταιρεία να δημοσιεύει τα πολύ χαμηλά ποσοστά της αλυσίδας για το τελευταίο τρίμηνο, οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν ξανά το χαμόγελο του κλόουν, αλλάζοντας έτσι το «κάρμα» τους.

Ο διασημότερος κλόουν επιστρέφει στα αγαπημένο του στέκι, αυτή τη φορά πιο μοντέρνος. «Κρεμάει» στη ντουλάπα την ολόσωμη φόρμα του και έρχεται με ένα κίτρινο γιλέκο και φαρδύ παντελόνι, ειδικά σχεδιασμένο από την δημιουργό θεατρικών κουστουμιών, Ann Hould-Ward. Ενώ για τις «ειδικές» περιπτώσεις, σχεδίασε ένα κόκκινο σακάκι και παπιγιόν.

Οι υπεύθυνοι, όμως, ετοιμάζονται να «ρίξουν» το κλόουν στον χορό των social media με τη δημιουργία του hashtag #RonaldMcDonald, ώστε να έχει άμεση επαφή με τους καταναλωτές.

Τα πρώτα πλάνα του Ronald, μαζί με τις απαραίτητες selfies, είναι ήδη διαθέσιμες και το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει το βίντεο στο YouTube με την μασκότ να δοκιμάζει τα νέα της ρούχα.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να τραβήξει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοίγουν τα πρώτα McDonald’s σε εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα

McDonald’s με «ιταλική φινέτσα»

Η «δίαιτα» των McDonald’s