Ο «κοντός» Μάικλ Τζόρνταν και η Adidas

Ο «κοντός» Μάικλ Τζόρνταν και η Adidas
Photo:

Γιατί οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν ήθελαν το αστέρι του μπάσκετ στους πελάτες της;

Την εικόνα της προσπαθεί να φτιάξει ξανά η Adidas, η οποία δυστυχώς το τελευταίο καιρό βλέπει τόσο τα έσοδα της όσο και τη δημοτικότητα της να πέφτει, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το 2014 , η Adidas βρέθηκε πίσω από την εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour, έχοντας κάνει λάθη που έβλαψαν την εταιρεία.

Σύμφωνα με την WSJ, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκαναν οι υπεύθυνοι της Adidas ήταν το γεγονός πως δεν κατάφεραν να πείσουν τον Μάικλ Τζόρνταν να υπογράψει συμβόλαιο μαζί τους, όταν μπήκε στο ΝΒΑ το 1984.

Ο φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και αστέρι του μπάσκετ, Μάικλ Τζόρνταν, ήθελε να γίνει η Adidas ο χορηγός του, εκμυστηρεύονται γνωστοί του πρώην μπασκετμπολίστα.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήθελαν να συνάψουν αυτή τη συνεργασία, αλλά βρήκαν αντιμέτωπους τα στελέχη στη Γερμανία τα οποία πίστευαν πως οι αγοραστές θα «στήριζαν» πιο ψηλούς παίχτες. «Κανένας δε θα ταυτιστεί με έναν δίμετρο παίχτη επιμέναμε, αλλά δεν μας άκουγαν», δήλωσε ένας πρώην διανομέας της Adidas.

Ο «κοντός» Τζόρνταν, με ύψος «μόλις» 1.80 υπέγραψε τελικά ένα «χρυσό» συμβόλαιο με τη Nike δημιουργώντας τη δική του σειρά παπουτσιών. Ένα συμβόλαιο που ακόμα του αποφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.