Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με το σπουδαιότερο φιλανθρωπικό έργο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με το σπουδαιότερο φιλανθρωπικό έργο

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει προσφέρει εκατομμύρια από την περιουσία του για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στην κορυφή της λίστας με τους αθλητές από όλο τον κόσμο που επιλέγουν να δώσουν ένα μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπίες βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 30χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει κάθε χρόνο εκατομμύρια σε οργανώσεις και δράσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Μόνο τον Μάιο προσέφερε 5 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή βοήθειας στους κατοίκους του Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αμείβεται με 230.000 δολάρια την εβδομάδα-χωρίς τα μπόνους και τα έσοδα από διαφημίσεις. Σύμφωνα με το Dosomething.org που κατήρτισε την λίστα «Athletes Gone Good», ο Πορτογάλος προσφέρει συνεχώς χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Μεταξύ των δράσεών του, ξεχωρίζουν η προσφορά 83.000 δολαρίων στην οικογένεια ενός δεκάχρονου που είχε ανάγκη άμεσης επέμβασης στον εγκέφαλο και η προσφορά 165.000 δολαρίων σε ένα κέντρο για την θεραπεία του καρκίνου στην Πορτογαλία, όπου νοσηλεύτηκε και η μητέρα του.

Παράλληλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει γίνει κοινωνός δράσεων σε όλο των κόσμο που αφορούν στην καταπολέμηση της πείνας και της παιδικής παχυσαρκίας. «Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε πως όταν βοηθάς τους άλλους, ο Θεός θα σου επιστρέψει το καλό εις διπλούν», είχε δηλώσει ο ίδιος το 2013 και προσέθεσε: «Αυτό έχει συμβεί και σε εμένα. Όσες φορές έχω βοηθήσει ανθρώπους που το είχαν ανάγκη, ο Θεός μου το επέστρεψε διπλό».

Η λίστα των 10 αθλητών με το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό έργο:

1. Cristiano Ronaldo
2. John Cena
3. Serena Wiliams
4. Yuna Kim
5. Neymar
6. Lebron James
7. Heather O’Reilly
8. Maria Sharapova
9. Mo’ne Davis
10. Richard Sherman