Ο λόγος που η αξία των iPad Pro πέφτει κατακόρυφα

Ο λόγος που η αξία των iPad Pro πέφτει κατακόρυφα
epa07131760 The new iPad Pro on display during an Apple hands-on event in One Hanson Place following a presentation at the Howard Gilman Opera House at the Brooklyn Academy of Music in Brooklyn, New York, USA, 30 October 2018. The event follows soon after a major Apple iPhone product launch in September 2018. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο iPad που κυκλοφόρησε πριν οκτώ χρόνια αξίζει μόλις 3 δολάρια σήμερα.

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα νέο iPad Pro περιμένοντας να το πουλήσετε μελλοντικά, όταν θελήσετε να πάρετε ένα πιο καινούριο μοντέλο, μην περιμένετε να βγάλετε πολλά από την μεταπώληση. Μια νέα έρευνα από την ιστοσελίδα τεχνολογίας Decluttr, ανακάλυψε ότι η υποτίμηση της αξίας του iPad είναι ραγδαία. Και μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την κυκλοφορία τους στα καταστήματα, τα iPad της Apple μπορεί να χάσουν μέχρι και το 60% της αρχικής τους αξίας.

Σύμφωνα με την Decluttr, αν αγόραζε κανείς ένα iPad Pro των 12,9 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και ένα δίσκο αποθήκευσης 512GB πέρυσι, αξίζει σήμερα 420 δολάρια, μια σημαντικά μειωμένη τιμή σε σχέση με τα 1.000 δολάρια που πωλούνταν όταν ήταν καινούριο.

Η μελέτη φωτίζει την γρήγορη μείωση της τιμής των iPad της Apple, που θα υποφέρουν ακόμα περισσότερο μετά από την αναβάθμιση που πραγματοποίησε η εταιρεία στα νέα iPad Pro την Τρίτη. Οι νέες εκδόσεις των iPad Pro των 10,5 και 12,9 ιντσών διαθέτουν πιο γρήγορους επεξεργαστές και βελτιωμένο σχεδιασμό. Έχουν όμως και αυξημένες τιμές. Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκδοση των 10,5 ιντσών ξεκινά στα 799 δολάρια και η έκδοση των 12,9 ιντσών ξεκινά στα 999 δολάρια. Μάλιστα, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις 7 Νοεμβρίου.

Όσο περνάει ο καιρός, τα πράγματα θα δυσκολέψουν όλο και περισσότερο για τις τιμές μεταπώλησης των iPad, σύμφωνα με την Decluttr, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το πρώτο iPad που κυκλοφόρησε πριν οκτώ χρόνια αξίζει μόλις 3 δολάρια σήμερα.