Ο «Λουκ Σκαϊγουόκερ» στέλνει μια στρατιά drones στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο «Λουκ Σκαϊγουόκερ» στέλνει μια στρατιά drones στον πόλεμο της Ουκρανίας
epa06726914 US actor Mark Hamill poses on the red carpet at the premiere of 'Solo: A Star Wars Story' in Hollywood, California, USA, 10 May 2018. EPA/EUGENE GARCIA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ ηγείται μιας προσπάθειας εξοπλισμού τον Ουκρανών στον πόλεμο με τη Ρωσία.

Ο Λουκ Σκαϊγουόκερ ηγείται μιας στρατιάς drones στον πόλεμο.

Μπορεί να μοιάζει με το σενάριο ταινίας από το σύμπαν του Star Wars, όμως είναι ο πιο σύντομος τρόπος για να περιγραφεί η σημερινή πραγματικότητα. Ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ, ο οποίος ενσάρκωσε τον Jedi για πρώτη φορά το 1977 στην πρώτη τριλογία των ταινιών Star Wars, έχει αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή αναζήτησης πόρων για τη δημιουργία μιας «στρατιάς drones» από την Ουκρανία, έπειτα από ειδικό αίτημα του πρωθυπουργού της χώρας Βολντομίρ Ζελένσκι.

«Πολύ απλά: η Ουκρανία χρειάζεται drones. Καθορίζουν το αποτέλεσμα στο πεδίο των μαχών, προστατεύουν τα εδάφη, τους ανθρώπους, ελέγχουν τα σύνορα, είναι τα μάτια μας στον ουρανό», είπε σε συνέντευξή του ο Χάμιλ στο Bloomberg. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση όταν λάμβανα δύο και τρεις φορές την εβδομάδα αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ η Ουκρανία ήδη έχει λάβει 500 drones από τότε που ξεκίνησα αυτήν την πρωτοβουλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από ένα Zoom call με τον Ζελένσκι, ο Χάμιλ ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον οργανισμό United24, τον επίσημο ουκρανικό βραχίονα χρηματοδότησης της κυβέρνησης, με στόχο να εξοπλίσει τον στρατό με drones. Διασημότητες όπως η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ έχουν ήδη συνεργαστεί με την ίδια οργάνωση στο παρελθόν για να συγκεντρώσουν χρήματα για ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο ο Χάμιλ είχε ανεβάσει στο Twitter μια εικόνα στην οποία φαίνεται το ίδιο μοντέλο μαχητικού αεροσκάφους που χρησιμοποίησε στις ταινίες, βαμμένο με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, να πετά προς έναν στόλο με σκάφη της Αυτοκρατορίας και το μήνυμα «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Υποστηρίξτε την Ουκρανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ