Ο Μακρόν έφθασε στην Κίνα για 3ήμερη επίσημη επίσκεψη

Ο Μακρόν έφθασε στην Κίνα για 3ήμερη επίσημη επίσκεψη
epa08657391 French President Emmanuel Macron delivers a speech before a dinner with local officials marking the anniversary of the liberation of Ajaccio of 09 September 1943, in Ajaccio on the island of Corsica, France, 09 September 2020. President Macron is on a two day official trip to Corsica to attend the 7th MED7 Mediterranean countries summit held in Porticcio near Ajaccio on 10 September 2020. EPA/Ian Langsdon / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεσμεύσεις για την Ουκρανία ζητά ο Μακρόν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφθασε σήμερα αεροπορικώς στο Πεκίνο για μια τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του Μακρόν στην Κίνα από το 2019. Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους πρόκειται να συναντηθεί το απόγευμα με τη γαλλική κοινότητα, πριν συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, για συνομιλίες με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ και πραγματοποιήσει την Παρασκευή επίσκεψη στην Καντόνα (νότια Κίνα).

Πριν αναχωρήσει για το Πεκίνο, χθες Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συζήτησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν και οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «την κοινή βούλησή τους» να εξασφαλίσουν από την Κίνα τη δέσμευση πως θα εργαστεί για να «επιταχυνθεί το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία», ανακοίνωσε σήμερα το Ελιζέ.

«Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην κοινή βούλησή τους η Κίνα να δεσμευτεί στο να επιταχύνει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία και να συμμετάσχει στην οικοδόμηση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της γαλλικής προεδρίας.