Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο πλευρό των μουσουλμάνων χρηστών του Facebook

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο πλευρό των μουσουλμάνων χρηστών του Facebook
Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the Internet.org summit in New Delhi, India, on Thursday, Oct. 9, 2014. Zuckerberg said a lack of relevant local language content is the biggest barrier to the 4.4 billion people globally who don't have Internet access. Photographer: Udit Kulshrestha/Bloomberg via Getty Images Photo:

O CEO το Facebook θέλει να διασφαλίσει πως οι μουσουλμάνοι χρήστες θα είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κοινοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook την διάθεσή του να παλέψει για τα δικαιώματα των μουσουλμάνων χρηστών του κοινωνικού δικτύου και να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για αυτούς.

«Ως Εβραίος, οι γονείς μου μου έμαθαν πως πρέπει να στεκόμαστε ενάντια στις επιθέσεις απέναντι προς όλες τις κοινότητες. Ακόμη και αν μία επίθεση δεν στρέφεται εναντίον σας σήμερα, μελλοντικές επιθέσεις απέναντι στην ελευθερία του οποιουδήποτε θα μας βλάψουν όλους», έγραψε το απόγευμα της Τετάρτης ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Αν και δεν κατονόμασε τον Ντόναλντ Τραμπ, είναι πολύ πιθανό ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ να θέλησε με τον τρόπο αυτό να δώσει την απάντησή του στις δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Πρόκειται για μία πολύ έξυπνη κίνηση για το Facebook, το οποίο έχει έναν μεγάλο και ταχέως αναπτυσσόμενο αριθμό μουσουλμάνων χρηστών σε όλο τον κόσμο.

Τα σχόλια στην ανάρτηση του Ζούκερμπεργκ ήταν μοιρασμένα. Άλλοι τον επικρότησαν για αυτή του την στάση και άλλοι τον κατέκριναν. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο CEO του Facebook είναι πολύ πιο ενεργός χρήστης της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης από τότε που άρχισε η άδεια πατρότητας.