O Μαζιώτης είχε πληρώσει ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας

O Μαζιώτης είχε πληρώσει ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας

Ο τρομοκράτης έκανε τα πάντα για να εμφανίζεται ως «νομοταγής» πολίτης - Στοιχεία και φωτογραφίες συνεργών του  δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ.

Ο Νίκος Μαζιώτης ως…Μιχάλης Μιχελάκης έκανε τα πάντα ώστε να μην κινεί υποψίες.  Έτσι ως «νομοταγής» πολίτης, μεταξύ άλλων, φρόντιζε να πληρώνει ακόμη και τα τέλη κυκλοφορίας, για το ΙΧ που είχε αγοράσει.

Όπως αποκαλύφθηκε μετά από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι και τη σύλληψη του, ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με ψεύτικη ταυτότητα, με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης. Έχοντας αγοράσει με την πλαστή ταυτότητα ένα Hyundai Accent, το οποίο σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική χρησιμοποιούσε για τις ασφαλείς μετακινήσεις του, ήταν συνεπής και στις υποχρεώσεις που προέκυπταν από την κατοχή του οχήματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», με το ΑΦΜ του πραγματικού Μιχάλη Μιχελάκη, ο Μαζιώτης είχε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Η ΔΑΕΕΒ εκτιμά- σύμφωνα με την εφημερίδα- ότι παλιότερα φίλος ή ομοϊδεάτης του Μαζιώτη είχε κάνει εμπορική συναλλαγή με τον πραγματικό Μιχάλη Μιχελάκη και έτσι ο τρομοκράτης είχε στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία του ατόμου που υποδυόταν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», το άτομο αυτό είχε φροντίσει να μάθει από τον 37χρονο όλα τα προσωπικά και φορολογικά του στοιχεία, ενώ το σημείο- κλειδί ήταν η απόφαση του Μιχελάκη να μεταναστεύσει στο εξωτερικό. Κάτι που επέτρεψε στο Μαζιώτη να χρησιμοποιεί στην Ελλάδα το ίδιο όνομα.

Στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες συνεργών του
Τα στοιχεία ταυτότητας του 35χρονου καταζητούμενου με ένταλμα σύλληψης συνεργάτη του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και φωτογραφίες του ίδιου του Μαζιώτη με διάφορες μεταμφιέσεις και άλλων τεσσάρων άγνωστων συνεργατών τους σε ένοπλες ληστείες, έδωσε πριν απο λίγο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με την παράκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι και μπορούν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, ανακοινώνεται ότι ο 35χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στην Ακράτα και στα Μέθανα, (είναι ο ίδιος που είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά), είναι ο Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 8-5-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Παράλληλα δίνονται στην δημοσιότητα:

– Δώδεκα φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις προέρχονται από την ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι άλλες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013.

maziotis5

– Στοιχεία ταυτότητας του ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ Γεωργίου, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08-05-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής, ο οποίος διώκεται με το υπ. αριθμ. 6/14 από 17-07-2014 Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

– Εννέα φωτογραφίες του Γ. Πετρακάκου, από τις οποίες οι τέσσερις προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις από την ένοπλη ληστεία στα Μέθανα και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.

Επιπλέον δημοσιοποιούνται:
-Δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των Μαζιώτη και Πετρακάκου), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012.

-Τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας.

Διαβάστε ακόμη: 

Βίντεο: H έφοδος της αστυνομίας στο διαμέρισμα της Ρούπα

Βρέθηκε στο Μαρούσι το κρησφύγετο του Μαζιώτη