O «Μίτος» της Ιωάννας Τσερέπα

O «Μίτος» της Ιωάννας Τσερέπα

Ή αλλιώς: Make your Fortune Girl!

Τα λουλούδια μοσχοβολάνε, τα σπίτια είναι γραφικότερα από πουθενά, τα νερά είναι κρυστάλλινα, είναι τιρκουάζ, είναι ένα όνειρο… Καλοκαίρι 2012. Η Ιωάννα Τσερέπα περπατά στη Σύμη και σκέφτεται. Σκέφτεται το τέλειο μαγιό (που δεν βρίσκει) δίχως, ίσως, να καταλαβαίνει ότι την ίδια εκείνη στιγμή σκέφτεται το μέλλον και την επαγγελματική της επιτυχία.

Η εταιρεία MITOS γεννιέται εκεί. Είναι καλοκαίρι του 2012 και αφού έχει ψάξει, ανώφελα, για εκείνο το τέλειο μαγιό, που υπάρχει μόνο στο μυαλό της, αποφασίζει να το φτιάξει η ίδια.

Στο Μουσείο Τέχνης στον Πανορμίτη, στις ποδιές της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης, στις σταυροβελονιές της γιαγιάς μας… Εκεί έχει τις ρίζες του ο MITOS της Ιωάννας.

Οι φράσεις «αγάπη μου αυτό είναι αδύνατο» δεν πτόησαν την ίδια και την ομάδα της MITOS, άνθρωπους που περισσότερο φίλοι και εραστές ο καθένας του αντικειμένου του είναι, παρά ψυχροί συνεργάτες. Οι 250.000 βελονιές και οι 3 ώρες δουλειά που χρειάζονται, κατά μέσο όρο, για να κεντηθεί το κάθε μαγιό επίσης δεν πτόησαν την ομάδα MITOS που σκεφτόταν και δοκίμαζε σε μια Ελλάδα που το ΑΕΠ έχει καταβαραθρωθεί κατά 40% και η ύφεση ξεπερνά το 6,5%.

Βρήκαν την τελειότερη ιταλική λύκρα, το τελειότερο τούλι για να κεντηθεί και έφτιαξαν το πιο luxury κεντητό μαγιό που μπορεί να γίνει. Πρόκειται βέβαια για μαγιό που απευθύνεται σε ένα niche market και το κόστος παραγωγής του είναι αρκετά υψηλό.

«Το κεφάλαιο το οποίο επενδύσαμε στη δημιουργία του brand MITOS είναι 100.000 ευρώ. Το κόστος παραγωγής των μαγιό ανήλθε στις 50.000 ευρώ, και τα υπόλοιπα μοιράστηκαν σε branding, PR, site κτλ. Επιπλέον, ήταν πολύ δύσκολο φέτος να πετύχουμε χαμηλά κόστη μιας και το προϊόν ήταν κάτι πρωτοποριακό για όλους τους συνεργάτες μας και ουσιαστικά μαζί τους πειραματιστήκαμε και το τελειοποιήσαμε», μας λέει η Ιωάννα Τσερέπα.

Διαβάστε: Όλο το φως της Ελλάδας σε ένα κόσμημα

Ο φετινός στόχος ήταν η τοποθέτηση των προïόντων σε επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Ελλάδα που να ταιριάζουν στον premium χαρακτήρα τους. Luxury hotels και boutiques με τα οποία στην MITOS θέλουν να έχουν σταθερή συνεργασία και στο μέλλον. Και τι έχουν καταφέρει; Βρίσκονται ήδη στα διπλά σημεία από αυτά που είχαν αρχικά υπολογίσει, ενώ ήδη το 70% του stock τους έχει πωληθεί!

Κι ενώ η στρατηγική για του χρόνου επικεντρώνεται κυρίως στο να γίνει το brand MITOS γνωστό στο εξωτερικό, το feedback από τα σημεία πώλησης είναι κάτι περισσότερο από θετικό. «Φαίνεται ότι τα MITOS θα είναι sold out πολύ πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ο στόχος για return on capital της τάξεως του 25% είναι και εφικτός, αλλά και άριστος για τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας μας», λέει η θετική, επίμονη και πάνω απ’ όλα ενθουσιώδης Ιωάννα, η οποία κλείνει με το αγαπημένο της μόττο: «Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις».

Θα βρείτε τα μαγιό MITOS εδώ:

Belvedere Shop @ Belvedere Hotel Mykonos

Costa Navarino

Blue Palace Elounda (Κρήτη)

Amazonia @ Sani Resort (Χαλκιδική)

Style Fax(Θεσσαλονίκη)

Ammos Stores (Ν. Ερυθραία, Σαντορίνη)

Detroit (Κηφισιά)

 

1/6