Ο Μουζάλας είπε τα Σκόπια «Μακεδονία»- Την παραίτησή του ζητεί ο Καμμένος

Ο Μουζάλας είπε τα Σκόπια «Μακεδονία»- Την παραίτησή του ζητεί ο Καμμένος
PM Alexis Tsipras and President of the European Parliament Martin Schultz watched the first relocation of migrants and refugees, from Greece to Luxemburg. Joint statements were given in front of Lefteris Partsalis picture for SOOC, of three Greek ladies feeding a migrant baby. In Athens, on Nov. 4, 2015 / Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σούλτς παρακολούθησαν την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, στις 4 Νοεμβρίου, 2015. Η δηλώσεις έγιναν μπροστά από την φωτοgραφία του Λευτέρη Παρτσάλη για το SOOC, που απεικονίζει τρεις γυναίκες να ταΐζουν ένα μωρό μετανάστριας

«Το λάθος αυτό δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», εξηγεί ο κ. Μουζάλας.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας,  χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, είπε: «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία. Το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα».

Η λεκτική αστοχία του Υπουργού προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτηση του κυρίου Μουζάλα. Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, δήλωσε: «Δεν αρκεί η συγγνώμη του κυρίου Μουζάλα. Ζητώ την παραίτησή του».

Η ανακοίνωση του Γιάννη Μουζάλα

Συγγνώμη για την εκ παραδρομής αναφορά του στην ΠΓΔΜ ως Μακεδονία, σε χτεσινοβραδινή συνέντευξή του ζητά με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Όπως επισημαίνει, το λάθος αυτό «δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».