Ο Πούτιν αποθεώνει δημόσια τον Έλον Μασκ

Ο Πούτιν αποθεώνει δημόσια τον Έλον Μασκ
In this pool photograph distributed by Sputnik agency Russia's President Vladimir Putin addresses the audience during the Eastern Economic Forum in Vladivostok on September 12, 2023. (Photo by Mikhail METZEL / POOL / AFP) Photo: AFP
Ο λόγος, για τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος εκθειάζει τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν επαίνεσε τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα και έναν ταλαντούχο επιχειρηματία, λίγες μόλις ημέρες αφόρου ο CEO της SpaceX παραδέχθηκε ότι απέτρεψε την Ουκρανία από το να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας του, Starlink, προκειμένου να εξαπολύσει επίθεση σε ρωσικά πολεμικά πλοία που ελλιμενίζονταν στην κατεχόμενη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

«Σε ό,τι αφορά στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα, ο Έλον Μασκ είναι οπωσδήποτε ένας ξεχωριστός άνθρωπος», τόνισε ο Πούτιν μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής την Τρίτη. «Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα αναγνωριζόταν οπουδήποτε στον κόσμο. Είναι ένας ενεργός και ταλαντούχος επιχειρηματίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κοπλιμέντα του Πούτιν έρχονται μετά τις δηλώσεις του Μασκ ότι, στην περίπτωση που είχε επιτρέψει το ουκρανικό πλήγμα στον ρωσικό στόλο με τη βοήθεια της πλατφόρμας δορυφορικού διαδικτύου του, θα καθιστούσε την SpaceX «άμεση συνένοχο σε μια μεγάλη πολεμική πράξη και σε μια κλιμάκωση πολεμικής σύγκρουσης».

Η Ρωσία «προσάρτησε» την Κριμαία το 2014, καταλαμβάνοντάς την με στρατιώτες της, οι οποίοι δεν έφεραν διακριτικά, ενώ το 2022 εξαπέλυσε γενικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία.

Σημειώνοντας ότι η SpaceX υποστηρίζεται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή στην εμπλοκή ιδιωτών επενδυτών στην αεροδιαστημική της βιομηχανία, ενώ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις αποστολές εξερεύνησης στη Σελήνη, παρά την πρόσφατη αποτυχία της αποστολής Luna-25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: