Ο Πούτιν ξεσπαθώνει κατά της Βαρσοβίας: Ξέχασαν ότι η δυτική Πολωνία ήταν δώρο του Στάλιν – Θα τους το θυμίσουμε

Ο Πούτιν ξεσπαθώνει κατά της Βαρσοβίας: Ξέχασαν ότι η δυτική Πολωνία ήταν δώρο του Στάλιν – Θα τους το θυμίσουμε
Russian President Vladimir Putin gives a speech during an event to mark the 1160th anniversary of Russia's statehood in Veliky Novgorod on September 21, 2022. (Photo by Ilya PITALEV / SPUTNIK / AFP) Photo: AFP
Η Δύση τροφοδοτεί τις "φλόγες του πολέμου", λέει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Δύση τροφοδοτεί “τις φλόγες του πολέμου” υποστηρίζοντας την Ουκρανία στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία, και πως τα δυτικά όπλα που χορηγούνται στην Ουκρανία “καίγονται καλά” στο πεδίο της μάχης.

Οι δηλώσεις του Πούτιν μεταδόθηκαν από την τηλεόραση κατά την έναρξη διαδικτυακής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την Πολωνία ότι έχει εδαφικές φιλοδοξίες στην πρώην Σοβιετική Ένωση, και είπε πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της στενής συμμάχου της Ρωσίας, της Λευκορωσίας, θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

Η Μόσχα θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Λευκορωσίας “με όλα τα μέσα στη διάθεσή μας“, είπε ο Πούτιν.

Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έρχονται λίγες ώρες αφότου η Πολωνία ανακοίνωσε μέσα στον μήνα ότι θα στείλει 500 αστυνομικούς για να ενισχύσει την ασφάλεια στο σύνορό της με την Λευκορωσία ώστε να αντιμετωπίσει τους αυξανόμενους αριθμούς των μεταναστών που διασχίζουν την περιοχή αλλά και τις πιθανές απειλές μετά την μετεγκατάσταση των μαχητών της Wagner στη Λευκορωσία.

«Το δυτικό τμήμα της Πολωνίας είναι δώρο του Στάλιν στην Πολωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας «η Πολωνία το ξέχασε, θα τους το θυμίσουμε».

Οι δηλώσεις του Πούτιν προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Αντόν Γκερασένκο, συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης, ο οποίος σχολίασε στο Twitter ότι ο Ρώσος πρόεδρος «φαίνεται να έχει ξεχάσει τι είχε κάνει προηγουμένως ο Στάλιν στην Πολωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: