«Ο πραγματικός εχθρός της Ελλάδας είναι ο Ραχόι και όχι η Μέρκελ»

«Ο πραγματικός εχθρός της Ελλάδας είναι ο Ραχόι και όχι η Μέρκελ»

Τι αποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον, για το παρασκήνιο του Eurogroup και για τις πιέσεις στην Ελλάδα. 

Ο Πολ Μέισον, ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, ο οποίος αποκάλυψε τα έγγραφα του Πιερ Μοσκοβισί, μίλησε στην Σοφία Παπαϊωάννου και την εκπομπή 360 Μοίρες του Alpha, για το παρασκήνιο του Eurogroup και για το πώς έφτασαν στα χέρια του τα drafts της Κομισιόν.

«Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλαβα μέσω «διαρροής», ουσιαστικά δύο εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου που βγήκε από τη διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον κ. Μοσκοβισί», ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε: «Έπειτα από 20 λεπτά μελέτης και έρευνας για το αν είναι γνήσια, έλαβα την πιο πρόσφατη εκδοχή που έχει τον τίτλο: “Προσχέδιο 15ης Φεβρουαρίου, Κλείσιμο συμφωνίας.” Το έχω στο iPad».

Στη συνέχεια, ο Πολ Μέισον ανέφερε ότι: «ήταν μία μεγάλη αλλαγή και αποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές είχαν πραγματικά έρθει αρκετά κοντά.»

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως και στα δύο Eurogroup ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις  από την κυβέρνηση της Ισπανίας που θέλει  να δει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τις θέσεις τις κυβέρνησης Τσίπρα να καταρρέουν.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι στη Σύνοδο κορυφής, όπου έγινε η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ, η καγκελάριος ήταν αυτή που προσπαθούσε να τους ενώσει όλους σε αντίθεση με τον Ισπανό πρωθυπουργό, ο οποίος σύμφωνα με τον Πολ Μέισον, είναι ο πραγματικός «εχθρός» της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο: