Ο Πριγκόζιν κάνει comeback και λέει σε μαχητές της Wagner ότι δεν θα έχουν άλλη εμπλοκή στην Ουκρανία

Ο Πριγκόζιν κάνει comeback και λέει σε μαχητές της Wagner ότι δεν θα έχουν άλλη εμπλοκή στην Ουκρανία
ROSTOV-ON-DON, RUSSIA - JUNE 24: (----EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT - "WAGNER / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) A screen grab captured from a video shows Wagner chief Yevgeny Prigozhin making a speech after Headquarters of the Southern Military District surrounded by fighters of the paramilitary Wagner group in Rostov-on-Don, Russia on June 24, 2023. Wagner / Anadolu Agency (Photo by Wagner / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Βίντεο φαίνεται να δείχνει τον επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner να καλωσορίζει τους άνδρες του στη Λευκορωσία.

O ιδρυτής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, εμφανίστηκε σε βίντεο να καλωσορίζει τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης στη Λευκορωσία και να τους λέει ότι προς το παρόν δεν θα έχουν άλλη εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στο βίντεο, την αυθεντικότητα του οποίου το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αμέσως, ακούγεται ένας άνδρας του οποίου η φωνή και τα ρωσικά μοιάζουν σύμφωνα με το πρακτορείο στο Πριγκόζιν, να καλωσορίζει τους άνδρες του. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Telegram.

«Καλώς ήρθατε παλικάρια… Καλώς ήρθατε στο έδαφος της Λευκορωσίας» ανέφερε ο Πριγκόζιν.

«Πολεμήσαμε με τιμή», είπε ο Πριγκόζιν. «Έχετε κάνει πολλά για τη Ρωσία. Αυτό που συμβαίνει στο μέτωπο είναι μια ντροπή στην οποία δεν χρειάζεται να εμπλακούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη συνέχεια, ο Πριγκόζιν λέει στους άνδρες του να συμπεριφέρονται καλά στους ντόπιους και τους διατάζει να εκπαιδεύσουν τον λευκορωσικό στρατό και να συγκεντρώσουν τη δύναμή τους για ένα «νέο ταξίδι στην Αφρική».

«Και ίσως θα επιστρέψουμε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία κάποια στιγμή όταν θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αναγκαστούμε να ντροπιάζουμε τον εαυτό μας» τόνισε ο Πριγκόζιν.

Ένας άντρας που σύμφωνα με το Reuters μοιάζει με τον Ντμίτρι Ούτκιν, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση της Wagner, μίλησε μετά στους άντρες.«Αυτό δεν είναι το τέλος. Αυτή είναι μόνο η αρχή της μεγαλύτερης δουλειάς στον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα» τόνισε. «Και καλώς ήρθες στην κόλαση!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: