Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ με «πιο ισχυρή» αντίδραση

Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί το Ισραήλ με «πιο ισχυρή» αντίδραση
TEHRAN, IRAN - JULY 13: (----EDITORIAL USE ONLY – MANDATORY CREDIT - "IRANIAN PRESIDENCY / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS----) Iranian President Ebrahim Raisi attends a cabinet meeting in Tehran, Iran on July 13, 2022. Iranian Presidency/Handout / Anadolu Agency (Photo by Iranian Presidency/Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Το πουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τους πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να αμφισβητήσει την «ανεύθυνη στάση» τους.

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε σήμερα ότι η αντίδραση της χώρας του θα είναι «πιο ισχυρή» σε περίπτωση που υπάρξει «απρόσεκτη συμπεριφορά» από το Ισραήλ, μετά την πρωτόγνωρη ιρανική επίθεση που έλαβε χώρα τη χθεσινή νύχτα.

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε», δήλωσε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Ραϊσί σύμφωνα με ανακοίνωση, και πρόσθεσε ότι «εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση».

Ακόμα, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε την Κυριακή τους πρεσβευτές της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να αμφισβητήσει την «ανεύθυνη στάση» τους, όπως την χαρακτήρισε, σχετικά με τα αντίποινα της Τεχεράνης κατά του Ισραήλ, μετέδωσε το ημιεπίσημο Ιρανικό Πρακτορείο Ειδήσεων Εργασίας.

Ο διευθυντής για τη Δυτική Ευρώπη στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε τις τρεις χώρες για «διπλά πρότυπα», καθώς αντιτάχθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα σε μια δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που είχε συνταχθεί από τη Ρωσία και η οποία θα καταδίκαζε την επίθεση του Ισραήλ στο συγκρότημα της πρεσβείας του Ιράν στη Συρία.

«Η στρατιωτική δράση του Ιράν κατά των βάσεων του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ) είναι μέσα στο πλαίσιο του δικαιώματος νόμιμης άμυνας που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αποτελεί απάντηση σε μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίθεσης στο συγκρότημα της πρεσβείας στη Συρία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com