Ο πρωθυπουργός πιέζει για να κλείσει το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου

Ο πρωθυπουργός πιέζει για να κλείσει το θέμα του πλαφόν στις 19 Δεκεμβρίου
(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο Συνέδριο, που διοργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, στο Λονδίνο τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022. Η προβολή της Ελλάδος ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, που διανοίγονται στην χώρα μας αποτελούν το κυρίως «μενού» της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο, που οργάνωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley, το πρώτο, που πραγματοποιείται διά ζώσης από την εποχή της πανδημίας. Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ'. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να στηριχθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παρέμβαση του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι, ενώ η εντολή για την διαμόρφωση ενός πλαφόν (μηχανισμού διόρθωσης τιμών) δόθηκε από τον περασμένο Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα πρέπει να κλείσει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας, ενώ ζήτησε να συμπεριληφθεί στο κείμενο των συμπερασμάτων, κάτι, που εν τέλει έγινε, σχετική αναφορά για την ανάγκη να οριστικοποιηθεί επειγόντως το θέμα στις 19 Δεκεμβρίου. Κατά τη συζήτηση για τις διατλαντικές σχέσεις που προηγήθηκε και ειδικότερα για τον αμερικανικό Νόμο για τη Μείωση του Πληθωρισμού (Inflation Reduction Act), ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να κινηθεί συντεταγμένα και να στηρίξει τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, βάζοντας χρήματα στο τραπέζι και ενισχύοντας το RepowerEU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ