Ο σκύλος που μυρίζει όλα τα USB!

Ο σκύλος που μυρίζει όλα τα USB!

Το Λαμπραντόρ του FBI δεν μοιάζει με κανένα άλλο αστυνομικό σκύλο του κόσμου.

Γνωρίζαμε για τα σκυλιά που μυρίζουν ναρκωτικά και για τους περίφημους τετράποδους διασώστες στις χιονισμένες βουνοκορφές, όμως ποτέ δεν είχαμε ακούσει για σκύλο κατά του λαθρεμπορίου υπολογιστικών εξαρτημάτων! Όμως η Σέλμα έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Το πανέμορφο Λαμπραντόρ του FBI αποτελεί τον πρώτο τετράποδο τιμωρό των υποψήφιων «ηλεκτρονικών εγκληματιών» στην πολιτεία του Κονέκτικατ. Έχει εκπαιδευτεί να ανιχνεύει τη μυρωδιά συσκευών όπως λαπτοπ, ψηφιακές κάμερες και δίσκους USB οι οποίοι μεταφέρονται παράνομα «κάτω από τη μύτη» των αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, η Σέλμα μπορεί να μυρίσει τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αυτού του είδους των συσκευών και να τα εντοπίσει με πολύ μεγάλη ευκολία

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, πέρα από την παράνομη μεταφορά μηχανημάτων, η Σέλμα χρησιμεύει και στην ανίχνευση κρυμμένων δίσκων οι οποίοι πιθανότατα περιέχουν αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

«Η Σέλμα μπορεί να εντοπίσει κάθε είδους ηλεκτρονική συσκευή, από σκληρούς δίσκους έως φορητούς υπολογιστές», δήλωσε το «αφεντικό» της, Ντετέκτιβ Τζορτζ Τζούπιν.

Από την πρώτη της αποστολή τον Οκτώβριο του 2013, η Σέλμα έχει εμπλακεί σε περισσότερες από 50 υποθέσεις οι οποίες απασχόλησαν τις τοπικές αστυνομικές αρχές και το FBI.

Σε μια από αυτές, ανακάλυψε μια κάρτα μνήμης η οποία ήταν κρυμμένη μέσα σε μια ραπτομηχανή. Τα αρχεία που βρίσκονταν μέσα στην κάρτα βοήθησαν στην επίλυση ενός σημαντικού εγκλήματος.

Το ενδιαφέρον των αμερικανικών υπηρεσιών για τις ικανότητες της Σέλμα έχει αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα, γι’ αυτό και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει ένα ακόμη παρόμοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης πέντε σκυλιών.

Η νέα πρόκληση της Σέλμα έχει να κάνει τις οθόνες LCD των εξυπνων κινητών, καθώς πρόθεση των αμερικανικών αρχών είναι να καταπολεμήσουν την παράνομη διακίνηση smartphones κάνοντάς την να ανιχνεύει το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται.