Ο Σόιμπλε επαναφέρει την πρόταση για προσωρινό Grexit

Ο Σόιμπλε επαναφέρει την πρόταση για προσωρινό Grexit
Minister of Finance of Germany Wolfgang Schaeuble attends the Eurogroup tour-de-table during informal meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs (ECOFIN) in Riga, Latvia, April 24, 2015. REUTERS/Ints Kalnins - RTX1A2MR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ξανά ότι την ίδια πρόταση είχε καταθέσει από το 2011.

Είναι δύσκολο για την Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας της χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος δήλωσε σε εκδήλωση στο Αμβούργο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επαναφέροντας ξανά τα σενάρια για προσωρινό Grexit που είχαν προταθεί από τη γερμανική πλευρά πριν τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών είχε κάνει την ίδια πρόταση και το 2011 στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι δηλαδή η Ελλάδα θα έπρεπε να εξετάσει την έξοδό της από το ευρώ για ορισμένο χρονικό διάστημα, με αντάλλαγμα «ισχυρή» βοήθεια.

Η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα άπαξ και θα είχε αποφευχθεί η «ατελείωτη διαδικασία» των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες, σημείωσε ο Σόιμπλε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι, αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα.