Ο Σολτς καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις προς την Αθήνα

Ο Σολτς καλεί την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις προς την Αθήνα
epa09781305 German Chancellor Olaf Scholz poses for pictures after he recorded a televised address to the nation following the Russian military invasion of Ukraine in Berlin, Germany, 24 February 2022. Russia began a large-scale attack on Ukraine, with explosions reported in multiple cities and far outside the restive eastern regions held by Russian-backed rebels. EPA/Hannibal Hanschke / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση έναντι της Ελλάδας καθώς οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την Τετάρτη.

«Ο καγκελάριος είναι της άποψης ότι, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, είναι απαραίτητο όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να εμφανίζουν ενιαίο μέτωπο και να απέχουν από προκλήσεις μεταξύ τους», είπε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Οι εισβολές στον ελληνικό εναέριο χώρο και οι πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά δεν είναι σωστές, όλο αυτό δείχνει αντιπαραγωγικό και ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Τουρκία και η Ελλάδα, και οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, βρίσκονται εδώ και καιρό σε αντιπαράθεση για μια σειρά ζητημάτων όπως τα θαλάσσια σύνορα, η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και η Κύπρος.

Η Γερμανία δεσμεύεται να επιλύσει τα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε ιδιωτικό διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου, είπε ο εκπρόσωπος.

Ταυτόχρονα, είπε ο εκπρόσωπος, «δεν μπορούμε να δεχτούμε την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».