Ο Τομ Χανκς κατά της τεχνητής νοημοσύνης – «Εμφανίζεται» σε διαφήμιση χωρίς τη συγκατάθεση του

Ο Τομ Χανκς κατά της τεχνητής νοημοσύνης – «Εμφανίζεται» σε διαφήμιση χωρίς τη συγκατάθεση του
epa07955291 US actor Tom Hanks poses on the red carpet prior the 11th Annual Governors Awards at the Dolby Theater in Hollywood, California, USA, 27 October 2019. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια τεχνητή έκδοση του εαυτού μου» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Θύμα» της τεχνητής νοημοσύνης κατήγγειλε πως έπεσε ο Τομ Χανκς, με τον γνωστό ηθοποιό να μιλά για μια AI εμφάνιση του εαυτού του σε διαφήμιση χωρίς τη συγκατάθεση του.

Σε ανάρτηση του στο Instagram, ο Χανκς δημοσίευσε μια εικόνα που φαινόταν να δείχνει μια εικόνα του εαυτού του που δημιουργήθηκε από υπολογιστή, με το μήνυμα: «ΠΡΟΣΟΧΗ!! Υπάρχει ένα βίντεο εκεί έξω που προωθεί κάποιο οδοντιατρικό πρόγραμμα με μια τεχνητή έκδοση του εαυτού μου. Δεν έχω καμία σχέση με αυτό».

Ο Χανκς έχει ξαναμιλήσει για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, μετέδωσε το businessinsider.com. Τον Απρίλιο, δήλωσε στον Βρετανό κωμικό Άνταμ Μπάξτον ότι ο κλάδος προετοιμάζεται εδώ και καιρό για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

«Είδαμε ότι θα υπήρχε αυτή η δυνατότητα να παίρνουμε μηδενικά και άσους μέσα σε έναν υπολογιστή και να τα μετατρέπουμε σε πρόσωπα και χαρακτήρες. Τώρα αυτό έχει αυξηθεί μόνο κατά ένα δισεκατομμύριο φορές από τότε και το βλέπουμε παντού» είχε πει ο -βραβευμένος με Όσκαρ- ηθοποιός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com