Ο Έλον Μασκ δοκιμάζει τις δυνατότητες του X παίζοντας Diablo IV

Ο Έλον Μασκ δοκιμάζει τις δυνατότητες του X παίζοντας Diablo IV
SpaceX, Twitter and electric car maker Tesla CEO Elon Musk, attends a US Senate bipartisan Artificial Intelligence (AI) Insight Forum at the US Capitol in Washington, DC, on September 13, 2023. (Photo by Stefani Reynolds / AFP) Photo: AFP
Ο δισεκατομμυριούχος "φλερτάρει" με τον χώρο του gaming.

Ο Έλον Μασκ έκανε live streaming μέσω X την ώρα που έπαιζε Diablo IV την Κυριακή για να δει τη δυνατότητα της πλατφόρμας να χειρίζεται τη ροή παιχνιδιών.

Η μετάδοση στο X, πρώην Twitter, διήρκεσε 52 λεπτά, εκ των οποίων τα πρώτα περίπου 10 λεπτά ξοδεύτηκαν για να ρυθμίσει σωστά τη ροή, με έναν υπάλληλο να βοηθά τον Μασκ. Το X έδειξε ένα μέγιστο ταυτόχρονο κοινό 1.300 θεατών, με 20.000 συνολικά μέχρι το τέλος. Ο Μασκ δεν διαφήμισε το streaming στο προφίλ του, δημιουργώντας μια νέα λαβή για την εργασία. Έπαιξε ένα επίπεδο του παιχνιδιού και επέλεξε να φιλοξενήσει τη ροή σε έναν λογαριασμό με τίτλο cyb3rgam3r420.

Ο Μασκ και η διευθύνουσα σύμβουλος του X Linda Yaccarino προσπάθησαν να αναδιαμορφώσουν την πλατφόρμα σε μια μεγαλύτερη και ευρύτερη υπηρεσία που περιλαμβάνει βίντεο μεγάλου μήκους και πληρωμές παράλληλα με τις παραδοσιακές λειτουργίες κοινωνικών δικτύων. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης είπε ότι το streaming του παιχνιδιού είναι πλέον διαθέσιμο στο X, αλλά είναι πολύπλοκο να ρυθμιστεί. Οι θεατές που θέλουν να σχολιάσουν τις ροές θα πρέπει να έχουν συνδρομές, όπως ανέφερε.

Το streaming του Diablo της Activision Blizzard Inc. ως δοκιμαστική περίπτωση υποδηλώνει ότι ο Musk ελπίζει να κατακτήσει μέρος της αγοράς ροής παιχνιδιών που επί του παρόντος κυριαρχείται από το Twitch της Amazon.com Inc. Το X επιτρέπει πλέον στους συνδρομητές που πληρώνουν να μοιράζονται τα έσοδα από διαφημίσεις από τις αναρτήσεις τους, κάτι που μπορεί να δελεάσει ορισμένους streamers του Twitch, οι οποίοι δηλώνουν απογοητευμένοι με τις πολιτικές δημιουργίας εσόδων της υπηρεσίας Amazon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: