Ο Τραμπ κηρύσσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Ο Τραμπ κηρύσσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν
epa08923721 The US Capitol at dusk as a curfew begins after pro-Trump protesters stormed the grounds leading to chaos, in Washington, DC, USA, 06 January 2021. Various groups of Trump supporters have broken into the US Capitol and rioted as Congress prepares to meet and certify the results of the 2020 US Presidential election. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το FBI προειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές εξεγέρσεις στα Καπιτώλια και στις 50 πολιτείες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον, καθώς η αστυνομία αποκάλυψε τρία σχέδια για επίθεση στο Καπιτώλιο πριν την ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

Το FBI προειδοποίησε το προσωπικό του για πιθανές εξεγέρσεις στα Καπιτώλια και στις 50 πολιτείες πριν από την ημέρα της ορκωμοσίας, ειδικά εάν ο Τραμπ απομακρυνθεί από το αξίωμα πριν ο Μπάιντεν αναλάβει να νέα του καθήκοντα στον Λευκό Οίκο.

Η δήλωση του Τραμπ επιτρέπει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.