Ο Τσίπρας, οι μπύρες και… η Bild

Ο Τσίπρας, οι μπύρες και… η Bild

Πώς επέλεξε ο πρωθυπουργός να περάσει μερικές ώρες χαλάρωσης στις Βρυξέλλες.

Στιγμές χαλάρωσης στις Βρυξέλλες με μια απρόσμενη παρέα πέρασε όπως δείχνει η φωτογραφία ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον Νίκο Παππά κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες γερμανικού Τύπου και της γενικότερης πολιτικο-οικονομικής δραστηριότητας της χώρας.

Πρόκειται για τον Mathias Döpfner ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε ένα από τους πιο φανατικούς πολέμιους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, CEO του εκδοτικού οίκου «Axel Springer SE».

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα στην Γερμανία, στο οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η καθ’ όλα εχθρική προς την χώρα μας αλλά και προς τον Αλέξη Τσίπρα εφημερίδα «BILD».

Το κλίμα που επικράτησε στην παράξενη αυτή συνάντηση όπως φαίνεται από την ανάρτηση που έγινε στο λογαριασμό του εκδότη της «ΒILD» Kai Diekmann (ο οποίος προφανώς ήταν και αυτός στην παρέα) ήταν αρκετά φιλικό, με συνοδεία μπύρας και αρκετά χαλαρής ατμόσφαιρας.

Το τι συζητήθηκε σ’ αυτή την ιδιότυπη συνάντηση δεν έγινε γνωστό, και μάλλον θα μείνει στα στενά πλαίσια αυτής της εχεμύθειας και των καλών πολιτικών τρόπων που αρμόζουν σε τέτοιου είδους συναντήσεις…