Ο Τζεφ Μπέζος “χτύπησε” μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και βάζει την Κίνα στη συζήτηση

Ο Τζεφ Μπέζος “χτύπησε” μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και βάζει την Κίνα στη συζήτηση
(COMBO) This combination of file photos created on July 15, 2020 shows SpaceX founder Elon Musk in Washington, DC, on March 09, 2020; and Blue Origin founder Jeff Bezos in Washington, DC, on October 22, 2019. - A spat erupted on January 26, 2021, between Bezos and Musk, as the tech titans' space firms exchanged barbs over their rival satellite internet projects being evaluated by regulators. Bezos, in a statement, claimed Musk's rival SpaceX project Starlink was seeking design changes that could "create a more dangerous environment for collisions in space" and also increase radio interference. Musk responded by claiming that his plan is moving faster than his rival's. "It does not serve the public to hamstring Starlink today for an Amazon satellite system that is at best several years away from operation," Musk tweeted. (Photos by Brendan Smialowski and MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP
Τα πάντα πηγάζουν από την παρουσία της Tesla στην Κίνα και τον κίνδυνο επιρροής του Πεκίνου στη λειτουργία του Twitter.

Το Twitter είναι απαγορευμένο στην Κίνα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την κινεζική κυβέρνηση να κάνει καλή χρήση της εφαρμογής για την προώθηση της προπαγάνδας.

Και τώρα που η πλατφόρμα αγοράστηκε από τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει κάποιο μελλοντικό πλεονέκτημα πάνω στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τζεφ Μπέζος -ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, πίσω από τον Μασκ, ιδιοκτήτης της Washington Post και του αντιπάλου της SpaceX, BlueOrigin – προφανώς ανησυχεί για την ικανότητα της Κίνας να επηρεάσει τον μελλοντικό ιδιοκτήτη του Twitter, Έλον Μασκ.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πωλήσεων της Tesla και βασικός μοχλός ανάπτυξης της εταιρείας. Το Tesla’s Shanghai Gigafactory, που άνοιξε το 2019, ήταν το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων εκτός των ΗΠΑ.

Η κινεζική κυβέρνηση έκανε ό,τι μπορούσε για να φέρει την Tesla στη Σανγκάη, παρέχοντας επιδοτούμενα δάνεια και ενοίκια ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή. Η Tesla ήταν η πρώτη ξένη αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία επετράπη να λειτουργήσει ένα εξ ολοκλήρου ιδιόκτητο εργοστάσιο στην Κίνα, αφού η κυβέρνηση παραιτήθηκε από τον κανόνα που απαιτεί από τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεργάζονται με έναν εγχώριο εταίρο.

Βέβαια, σε συνέχεια του δικού του Tweet, ο Μπέζος απέρριψε την ιδέα ότι η σχέση Tesla – Κίνας θα μπορούσε να οδηγήσει τον Μασκ στο να εφαρμόσει μία φιλική πολιτική προς την λογοκρισία που υφίσταται η Κίνα στο Twitter.

Ωστόσο, ο περιορισμός της λογοκρισίας δεν είναι πραγματικά το θέμα εδώ. Με τον Μασκ να έχει σύντομα τον έλεγχο, η Κίνα μπορεί να επωφεληθεί από μια πιθανή έλλειψη λογοκρισίας.

Τον Αύγουστο του 2020, το Twitter ξεκίνησε να στοχοποιεί προφίλ που συνδέονται με κρατικές οντότητες. Η κίνηση φάνηκε ως άμεση απάντηση στην αυξημένη χρήση της πλατφόρμας από την κινεζική κυβέρνηση για την προώθηση της δικής της αφήγησης στο εξωτερικό.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα χρησιμοποίησαν διαφημίσεις επί πληρωμή στο Twitter για να προωθήσουν άρθρα που αντιτίθενται στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ το 2019. Ως απάντηση, το Twitter απαγόρευσε στα κρατικά μέσα να αγοράζουν διαφημίσεις.

Αν αυτή η πολιτική στοχοποίησης που εφαρμόστηκε από το Twitter σχεδιάστηκε για να περιορίσει την εμβέλεια των προσπαθειών προπαγάνδας της Κίνας, φαίνεται πως λειτούργησε. Το 2021, έρευνα του China Media Project έδειξε πως η αλληλεπίδραση χρηστών με τα tweets από τα κινεζικά κρατικά μέσα παρουσίασε πτώση 20%.

Εάν όμως ο Μασκ, ο οποίος έχει ορκιστεί ότι θα κάνει το Twitter προπύργιο της ελευθερίας του λόγου, ανακαλέσει αυτές τις πολιτικές, θα μπορούσε να ανοίξει ο δρόμος για να «ανθίσει» η προπαγάνδα της Κίνας.

Πηγή: Fortune.com