Ο Τζεφ Μπέζος έδωσε 80 εκατ. δολάρια για τρία διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη

Ο Τζεφ Μπέζος έδωσε 80 εκατ. δολάρια για τρία διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη
epa06689581 Amazon CEO Jeff Bezos attends the Axel Springer Award 2018, in Berlin, Germany, 24 April 2018. Amazon CEO Bezos, who also owns US newspaper 'Washington Post', is awarded with the Axel Springer Award. Axel Springer SE is one of the largest digital publishing houses in Europe and owner of numerous multimedia news brands. EPA/CLEMENS BILAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αν αποφασίσει να ενώσει τις τρεις ιδιοκτησίες του, ο Τζεφ Μπέζος θα αποκτήσει ένα σπίτι περίπου 1.600 τ.μ.

Αν και η εταιρεία Amazon εγκατέλειψε το σχέδιο ίδρυσης γραφείων της στη Νέα Υόρκη, ο Τζεφ Μπέζος εξακολουθεί να θέλει να εγκατασταθεί στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ: μόλις αγόρασε τρία γειτονικά διαμερίσματα έναντι του ποσού των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που διαβεβαιώνει ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αναμένεται σήμερα να υπογράψει τα οριστικά συμβόλαια, πρόκειται για ένα πολυτελές διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και για άλλα δύο που βρίσκονται ακριβώς από κάτω.

Αν αποφασίσει να ενώσει τις τρεις ιδιοκτησίες του, ο Τζεφ Μπέζος θα αποκτήσει ένα σπίτι περίπου 1.600 τετραγωνικών μέτρων, με δώδεκα υπνοδωμάτια, σε απόσταση αναπνοής από το θρυλικό Empire State Building.

Το σπίτι του 55χρονου Μπέζος δεν είναι πάντως το ακριβότερο που έχει πουληθεί ποτέ στη Νέα Υόρκη. Το ρεκόρ ανήκει στο διαμέρισμα που αγόρασε τον περασμένο Ιανουάριο ο Κεν Γκρίφιν, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επενδύσεων Citadel, το οποίο στοίχισε 238 εκατομμύρια. Ωστόσο ο ιδιοκτήτης της Amazon έχει ήδη πολλές άλλες κατοικίες, όπως στο Μπέβερλι Χιλς, στην Ουάσινγκτον και στη Μεντίνα της Πολιτείας Ουάσινγκτον.

Η πρώην σύζυγός του, Μακένζι Μπέζος δεσμεύτηκε πριν από λίγες ημέρες ότι θα δωρίσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς τη μισή περιουσία της.