Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
epa07735022 Foreign Secretary Jeremy Hunt leaves after a cabinet meeting in 10 Downing Street, Central London, Britain, 23 July 2019. The conclusion of the Conservative party leadership contest between Boris Johnson and Jeremy Hunt will be announced later in the day with the winner replacing Theresa May as British Prime Minister. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο νέος ΥΠΟΙΚ υπήρξε υποψήφιος για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ ορίσθηκε νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου μετά τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Κουάζι Κουάρτενγκ εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρώην υπουργός Εξωτερικών και Υγείας, ο Τζέρεμι Χαντ, 55 ετών, υπήρξε υποψήφιος για την διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία, πριν προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Ρίσι Σουνάκ στην αναμέτρησή του με την σημερινή πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση της Λιζ Τρας για την παραίτηση Κουάρτενγκ

Από την πλευρά της, η Λιζ Τρας δήλωσε πως ο Κουάρτενγκ έθεσε πρώτο το εθνικό συμφέρον παραιτούμενος από υπουργός Οικονομικών έπειτα από λιγότερο από έξι εβδομάδες στον θώκο.

«Εκτιμώ βαθιά την απόφαση που λάβατε σήμερα. Θέσατε πρώτο το εθνικό συμφέρον», ανέφερε η Τρας σε μια επιστολή προς τον Κουάρτενγκ. «Γνωρίζω ότι θα συνεχίσετε να υποστηρίζετε την αποστολή που μοιραζόμαστε για χαμηλή φορολογία, υψηλούς μισθούς, οικονομία μεγάλης ανάπτυξης», ανέφερε στην επιστολή της προς τον Κουάρτενγκ.