Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι οι εταιρείες φταίνε για τον υψηλό πληθωρισμό – αλλά ο Τζεφ Μπέζος διαφωνεί

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι οι εταιρείες φταίνε για τον υψηλό πληθωρισμό – αλλά ο Τζεφ Μπέζος διαφωνεί
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Θέλετε να μειώσετε τον πληθωρισμό; Ας βεβαιωθούμε ότι οι πλουσιότερες εταιρείες πληρώνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον δισεκατομμυριούχο, Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc., Τζεφ Μπέζος, κατηγόρησε την Παρασκευή τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για «παραπλάνηση» στο Twitter, απαντώντας στο tweet του Αμερικανού ηγέτη που έλεγε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να τιθασευτεί με το να αναγκαστούν οι πλούσιες εταιρείες να «πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η ανταλλαγή απόψεων ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με το tweet του Μπάιντεν: «Θέλετε να μειώσετε τον πληθωρισμό; Ας βεβαιωθούμε ότι οι πλουσιότερες εταιρείες πληρώνουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί».

Η Amazon, η οποία πλήρωσε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους στις ΗΠΑ το 2021 έχοντας παγκόσμια έσοδα 469 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικρίνεται συχνά ότι δεν συνεισφέρει αρκετά σε ομοσπονδιακές εισφορές, δεδομένου του μεγέθους της. Παρόλα αυτά, ο Μπέζος, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος συχνά προβάλλεται ως το πρόσωπο της εισοδηματικής ανισότητας, δεν ήταν έτοιμος να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια και να αρχίσει να δέχεται πυρά και για τον πληθωρισμό.

«Το νεοσύστατο Συμβούλιο Παραπληροφόρησης θα πρέπει να επανεξετάσει αυτό το tweet, ή ίσως θα πρέπει να σχηματίσουν ένα νέο Συμβούλιο Non Sequitur αντ’ αυτού», έγραψε ο Μπέζος στο Twitter, αναφερόμενος στο Disinformation Governance Board του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο. «Η αύξηση των φόρων των επιχειρήσεων είναι ένα ενδιαφέρον θέμα συζήτησης. Και είναι κρίσιμο να συζητάμε την τιθάσευση του πληθωρισμού. Αλλά το να τα συνδυάζουμε μαζί αυτά τα δύο είναι απλώς παραπλανητικό».

 

Ο Μπέζος και η Amazon ήταν ένας συχνός στόχος στο Twitter του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά προσπαθούσε να αμβλύνει τα επικριτικά ερευνητικά ρεπορτάζ της Washington Post που ανήκει στον Μπέζος, αποδίδοντάς τα στην προσωπική του διαμάχη με τον ίδιο.

Αυτή είναι η πρώτη δημόσια κόντρα του ιδρυτή της Amazon με τον Μπάιντεν. Έγινε σε μια μέρα που ο Μπέζος ήταν αρκετά ενεργός στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από την αντιπαράθεση με τον Μπαίντεν για τον πληθωρισμό, ο Μπέζος συμμετείχε σε συζητήσεις με άλλους χρήστες του Twitter για …διαστημικούς σκίουρους και τη δυσλεξία.

Το Twitter βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας από τότε που ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, προσφέρθηκε να το αγοράσει τον περασμένο μήνα.

Πηγή: fortune.com