Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδιωχθεί άμεσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο

Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα εκδιωχθεί άμεσα από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο
Η προειδοποίηση καταγράφεται δύο ημέρες αφού ο πρόεδρος της χώρας κατηγόρησε τον ιδρυτή του WikiLeaks πως έχει «παραβιάσει επανειλημμένα» τους όρους βάσει των οποίων του χορηγήθηκε άσυλο.

Ο ιδρυτής του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ διατρέχει κίνδυνο να διωχθεί από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο εντός ωρών ή ημερών, ανέφερε ο οργανισμός που δημιούργησε μέσω Twitter το βράδυ της Πέμπτης.  «Υψηλά ιστάμενη πηγή στο κράτος του Ισημερινού είπε στον WikiLeaks ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ θα διωχθεί βιαίως εντός “ωρών ή μερών” με πρόσχημα το σκάνδαλο των υπεράκτιων εταιρειών για τα INAPapers- και ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με το ΗΒ για τη σύλληψή του», αναφέρει η ανάρτηση. Τα «έγγραφα INA» είναι μια σειρά εγγράφων που διέρρευσε βουλευτής του Ισημερινού και ενέπλεξαν τον πρόεδρο της χώρας Λενίν Μορένο σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Η προειδοποίηση του WikiLeaks καταγράφεται δύο ημέρες αφού ο Μορένο κατηγόρησε τον Ασάνζ ότι έχει «παραβιάσει επανειλημμένα» τους όρους βάσει των οποίων του χορηγήθηκε άσυλο και πρόσθεσε ότι το Κίτο συζητά με το Λονδίνο μια διευθέτηση ώστε η Βρετανία να του επιτρέψει να φύγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου κατέφυγε το 2012.