Ο Βαρουφάκης απαντάει στον Ντάισελμπλουμ για τα φαγωμένα λεφτά

Ο Βαρουφάκης απαντάει στον Ντάισελμπλουμ για τα φαγωμένα λεφτά
Dutch Finance Minister and Eurogroup chairman Jeroen Dijsselbloem and Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (R) attend an annual meeting of the European Stability Mechanism (ESM) Board of Governors ahead of an euro zone finance ministers meeting in Luxembourg, June 18, 2015. REUTERS/Francois Lenoir - RTX1H2HY

Με μία ανάρτηση στο Twitter, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, επιτέθηκε στον άλλοτε ομόλογό του.

Την αντίδραση (και) του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προκάλεσε η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου ξόδεψαν τα χρήματά τους σε ποτά και γυναίκες, ζητώντας εκ των υστέρων βοήθεια από τον Βορρά.

“Ας γίνει κατανοητό: Η ανάληψη θέσεων “ισχύος” στο Eurogroup και στην τρόικα προϋποθέτει χαμηλό επίπεδο ήθους & τεχνογνωσίας”, έγραψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο Twitter.

Την Τρίτη, οι Financial Times αποκάλυψαν, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη γερμανική FAZ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ κατηγόρησε τις χώρες του Νότου, ότι ξόδεψαν τα χρήματά τους σε γυναίκες και ποτά, ζητώντας εκ των υστέρων βοήθεια από τις χώρες του Βορρά.

Σύμφωνα πάντα με τους FT, οι ευρωβουλευτές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ντάισελμπλουμ στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, αξίωσαν να ζητήσει συγγνώμη, για τη δήλωσή του, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Αντίθετα, παρέμεινε σταθερός στη θέση του, λέγοντας ότι η Ευρωζώνη συμπεριφέρθηκε με αλληλεγγύη στις χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ο ισπανικός Τύπος αναφέρει, ότι ο επικεφαλής του Eurogroup είπε στη FAZ: “Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη, στις χώρες που επηρεάστηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, υποστηρίζω τη σημασία της αλληλεγγύης. Αλλά, υπάρχουν επίσης και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς, να σπαταλάς όλα σου τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητάς βοήθεια”.

Πηγή: news247.gr