Ο Virgil Abloh επανασχεδιάζει το G-Wagen, εμπνέοντας νέους designers

Ο Virgil Abloh επανασχεδιάζει το G-Wagen, εμπνέοντας νέους designers
epa08253609 US designer Virgil Abloh greets the audience after presenting the collection for Off White fashion house during the Paris Fashion Week, in Paris, France, 27 February 2020. The Fall-Winter 2020/21 women's collection runs from 24 February to 03 March 2020. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχεδιαστή μόδας με τη Mercedes-Benz, το SUV πολυτελείας διατηρεί το εμβληματικό σαν κουτί σχήμα του, αλλά είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ για να έχει μια πιο σπορ εμφάνιση.

Ο σχεδιαστής μόδας Virgil Abloh και ο επικεφαλής σχεδιαστής της Mercedes-Benz, Gorden Wagener συνεργάστηκαν σε μια επανερμηνεία του G-Class της δεκαετίας του 1970- γνωστού και ως G-Wagen– ως αυτοκίνητο αγώνων. Στο πλαίσιο του Project Geländewagen, το SUV πολυτελείας διατηρεί το εμβληματικό σαν κουτί σχήμα του, αλλά είναι πιο χαμηλό και πιο φαρδύ για να έχει μια πιο σπορ εμφάνιση.

«Με το “Project Geländewagen” δημιουργούμε ένα μοναδικό έργο τέχνης που προβάλλει μελλοντικές ερμηνείες πολυτέλειας και την επιθυμία για την ομορφιά και το εξαιρετικό. Το αποτέλεσμα είναι κάτι μεταξύ πραγματικότητας και μέλλοντος» είπε ο Wagener. Στις κόκκινες ζώνες ασφαλείας έχουν χαραχτεί τα επώνυμα και των δύο σχεδιαστών: Abloh and Wagener.

Αρχικά, το G-Class δημιουργήθηκε το 1972 ως στρατιωτικό όχημα, κατά παραγγελία του Σάχη της Περσίας. Η εκδοχή του ως όχημα χρήσης από πολίτες εμφανίστηκε το 1979 και έκτοτε επανασχεδιάστηκε πολλές φορές. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που επανασχεδιάζεται ως αυτοκίνητο αγώνων. Αντίγραφό του θα πωληθεί στο πλαίσιο της Sotheby’s Contemporary Curated δημοπρασίας και τα έσοδα θα πάνε σε φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει διεθνείς κοινότητες δημιουργών.

Ο ίδιος ο Abloh είπε ότι το πρότζεκτ είναι μέρος της φιλοδοξίας του να ενθαρρύνει και να στηρίζει νεαρούς δημιουργούς και έρχεται σε συνέχεια των εγκαινίων του ταμείου υποτροφιών «Post-Modern» Scholarship που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο συγκέντρωσε ποσό ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων για να στηρίξει τη βιομηχανία μόδας Μαύρων designer. «Ο απώτερος στόχος μου σε αυτό το πρότζεκτ με τη Mercedes-Benz είναι να εμπνεύσω νεαρούς καλλιτέχνες, μηχανικούς και designer να αμφισβητήσουν το στάτους κβο, και να πειραματιστώ με τις δικές μου ικανότητες στο ντιζάιν» εξήγησε. «Για μένα, όλο αυτό έχει να κάνει με το να προσφέρω ευκαιρίες σε αυτούς που έρχονται μετά από μένα και να δώσω σε αυτή τη νέα γενιά θεμέλια για επιτυχία, και σε αυτή την περίπτωση με τη Mercedes-Benz και μέσω του δικού μου Virgil AblohTM “Post-Modern” Scholarship Fund» πρόσθεσε.