O Βρούτσης διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση συντάξεων

O Βρούτσης διαψεύδει δημοσιεύματα για μείωση συντάξεων

«Οι συνταξιούχοι δεν θα ζημιωθούν ούτε κατά ένα λεπτό» σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας. 

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στο νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα θα επιφέρει αυξήσεις μέχρι και 200 ευρώ στις μηνιαίες φορολογικές επιβαρύνσεις των συντάξεων, δήλωσε:

«Ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ δεν πρόκειται να ζημιωθούν οι συνταξιούχοι . Όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά αντιθέτως, στο τέλος του έτους θα έχουν όφελος 1,5% λόγω της αυτόματης παρακράτησης».

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε επίσης ότι από την 1η Ιουλίου θα υπάρξουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, καθώς θα εφαρμοστεί η αρχή της εισφοράς παροχής, δηλαδή οι συντάξεις θα είναι αντίστοιχες με τις εισφορές. Στο ίδιο πλαίσιο ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα λυθεί το πρόβλημα με τα Κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας, που έχει δημιουργήσει η απεργία των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς, όπως είπε, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή τα Κέντρα θα έχουν τους δικούς του γιατρούς.

Βρούτσης: «Δεν θίγονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο υπουργός θέλει να εξαπατήσει πολιτικά τους συνταξιούχους»
Ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής Β’ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας ότι οι συντάξεις δεν θα μειωθούν ούτε κατά ένα σεντ, δήλωσε:

«Ο υπουργός Εργασίας δεν λέει την αλήθεια και προσπαθεί να εξαπατήσει πολιτικά τους συνταξιούχους. Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων. Επίσης από 01/01/2015 η κυβέρνηση θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο των ασφαλισμένων και όλου του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, πριν προλάβουν να ρίξουν τους συνταξιούχους μέσω της οικονομικής εξαθλίωσής τους στον κοινωνικό καιάδα».