Ο Ζούκερμπεργκ «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων το τελευταίο δίμηνο του 2023

Ο Ζούκερμπεργκ «ξεφορτώθηκε» μετοχές της Meta αξίας άνω των 400 εκατ. δολαρίων το τελευταίο δίμηνο του 2023
epa06760588 Facebook CEO Mark Zuckerberg arrives on stage during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
...Και έγινε ακόμη πλουσιότερος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms Μαρκ Ζούκερμπεργκ πούλησε μετοχές αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων τους τελευταίους δύο μήνες του 2023.

Ο ιδρυτής του Facebook άρχισε να… ξεφορτώνεται μετοχές την 1η Νοεμβρίου και έκανε μια πώληση κάθε μέρα από τότε μέχρι το τέλος του έτους.

Συνολικά, ο Ζούκερμπεργκ πούλησε 1,28 εκατομμύρια μετοχές έναντι περίπου 428 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως αναφέρει το Insider.

Είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021 που ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μειώνει τη θέση του στον γίγαντα των κοινωνικών μέσων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά, όπου η μετοχή της αυξήθηκε κατά 194%, καθώς ο Ζούκερμπεργκ συνέχισε τις περικοπές κόστους στο πλαίσιο του «έτους αποτελεσματικότητας» και η… τρέλα με την τεχνητή νοημοσύνη ενθάρρυνε τους επενδυτές να επενδύσουν σε μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης της Big Tech.

Ήταν η δεύτερη μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500 πέρυσι, πίσω μόνο από την Nvidia, με τις μετοχές της να βρίσκονται τώρα στα 344 δολάρια – μόλις 10% κάτω από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να κατέχει περίπου το 13% της Meta, με το μερίδιό του να αποτιμάται λίγο κάτω από 116 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το κλείσιμο της Τετάρτης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Business Insider.

Η προσωπική του περιουσία διογκώθηκε κατά 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε 128 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι χάρη στην αλματώδη αύξηση της τιμής της μετοχής της Meta, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: