«Όχι» στις πληρωμές με κάρτα λένε οι γιατροί

Την αντίθεσή του στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με την επιβολή των capital controls οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται πλέον με τη χρήση καρτών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απ’ την άλλη, εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του στο υπ. Οικονομικών και στην πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης μέσω πιστωτικών καρτών.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, ο οποίος εκτιμά ότι το μέτρο θα αποτελέσει ακόμα μία σημαντική επιβάρυνση για τον επαγγελματία της υγείας, που θα πρέπει να πληρώσει την προμήθεια του 2% στις τράπεζες, καθώς και το κόστος αγοράς του μηχανήματος.

Ο ΙΣΑ σημειώνει ότι «οι ιδιώτες γιατροί, που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή».

Τέλος, ο Σύλλογος παρουσιάζει ως ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός ότι μία μεγάλη μερίδα ασθενών προχωρημένης ηλικίας δεν έχει εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία και καλεί την κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες παραμέτρους του χώρου της υγείας και να επιδείξει την ανάλογη κοινωνική ευαισθησία.