Oculus Rift S: Το νέο σετ εικονικής πραγματικότητας της Oculus (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Oculus Rift S: Το νέο σετ εικονικής πραγματικότητας της Oculus (Φωτογραφίες και Βίντεο)
Η νέα VR συσκευή με ενσωματωμένους αισθητήρες θα χαρίσει μοναδικές εμπειρίες στους χρήστες.

Το νέο της σετ εικονικής πραγματικότητας παρουσίασε η Oculus, το Οculus Rift S, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία, «συνδυάζει την άνεση της ενσωματωμένης τεχνολογίας tracking Oculis Insight με την πλήρη ισχύ του PC σας», καθώς δεν αποτελεί αυτόνομη standalone συσκευή, μα συνδέεται με τον υπολογιστή.

Θα είναι διαθέσιμο μέσα στην άνοιξη και η τιμή του είναι στα 399 δολάρια. Σύμφωνα με την Oculus, διαθέτει βελτιωμένη τεχνολογία οθόνης και οπτικά χαρακτηριστικά, παρέχοντας καλύτερη εικόνα με υψηλότερη πυκνότητα pixel, απευθυνόμενο σε gamers που επιθυμούν να βιώσουν VR εμπειρίες. «Τα παιχνίδια στο Rift ποτέ δεν φαίνονταν καλύτερα», υποστηρίζει η εταιρεία, η οποία συνεργάστηκε με τη Lenovo στον σχεδιασμό της συσκευής, αντλώντας από την εμπειρία της σε VR και ΑR για αυξημένη άνεση, καλύτερη κατανομή βάρους, βελτιωμένο μπλοκάρισμα φωτός και ένα απλό σύστημα μονού καλωδίου. Το Rift S ακόμη διαθέτει το ίδιο ενσωματωμένο σύστημα audio με το Oculus Quest και το Oculus Go, και έχει επίσης υποδοχή ακουστικών για χρήση των ακουστικών της επιλογής του χρήστη.

Γενικότερα, η Oculus προβάλλει τις δυνατότητες του Oculus Insight- της «inside-out» τεχνολογίας tracking της συσκευής, η οποία «σας βάζει στο παιχνίδι με ευκολία». Όπως υποστηρίζεται, μέσω της χρήσης αλγορίθμων computer vision, το Oculus Insight επιτρέπει την παρατήρηση και την πλοήγηση σε φυσικούς χώρους σε πραγματικό χρόνο. Επίσης, τα χειριστήρια Oculus Touch έχουν επανασχεδιαστεί για «inside-out tracking, βελτιώνοντας την εμπειρία της παρουσίας των χεριών του χρήστη στο περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα, υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό, το Passthrough+, το οποίο στην πράξη χρησιμοποιεί κάμερες που βλέπουν προς τα εμπρός για να ενσωματώνει το περιβάλλον του πραγματικού κόσμου όταν χρειάζεται, με σκοπό να μειώσει ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο ο χρήστης να χτυπά σε πραγματικά αντικείμενα ενώ βρίσκεται εντός της VR.

Γενικότερα, το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό της συσκευής φαίνεται πως έχει να κάνει με τους αισθητήρες, που είναι ενσωματωμένοι στο headset με σκοπό τους αποκαλούμενους «έξι βαθμούς ελευθερίας». Εν ολίγοις, όπως αναφέρει το New Atlas, η συσκευή αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης κινείται εμπρός ή πίσω στον χώρο, καθώς και πότε στρίβει το κεφάλι του, χωρίς να απαιτούνται οι εξωτερικοί αισθητήρες που έδιναν αυτές τις δυνατότητες στο πρώτο Rift.