Οδηγώντας στον σουρεαλιστικό κόσμο του Burning Man

Οδηγώντας στον σουρεαλιστικό κόσμο του Burning Man
epa06258373 YEARENDER 2017 MAY A festivalgoer dances during the Israel Midburn Festival in the Negev desert southern Israel, 31 May 2017. About 10,000 people attended the colorful festival which is the Israeli version of the world known Burning Man Festival in Nevada, USA. EPA/ABIR SULTAN EDITORIAL USE ONLY/NO SALES EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον σουρεαλιστικό κόσμο των μεταλλαγμένων οχημάτων στο φεστιβάλ Burning Man παρουσιάζει η Alexandra Lier στο λεύκωμα «Mutant Vehicles: Art on Wheels at Burning Man» μέσα από μια σειρά υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και άλλων διαδραστικών στοιχείων.

Τον σουρεαλιστικό κόσμο των μεταλλαγμένων οχημάτων στο φεστιβάλ Burning Man παρουσιάζει η Alexandra Lier στο λεύκωμα «Mutant Vehicles: Art on Wheels at Burning Man» μέσα από μια σειρά υψηλής ποιότητας φωτογραφιών και άλλων διαδραστικών στοιχείων.

Από το 2014 η Γερμανίδα καλλιτέχνιδα καταγράφει ανελλιπώς το φεστιβάλ στην έρημο Black Rock Desert στην πολιτεία της Νεβάδας, αιχμαλωτίζοντας με τον φωτογραφικό φακό της τα κινούμενα έργα τέχνης και τους ευφάνταστους εφευρέτες.

«Αγαπώ τις ερήμους κι αγαπώ τα περίεργα αυτοκίνητα, οπότε ήταν ζήτημα χρόνου να έλθω σε επαφή με αυτά τα είδη και να τα κάνω το καινούργιο μου πρότζεκτ» εξομολογήθηκε η Alexandra Lier σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Οι φωτογραφίες στο «Mutant Vehicles» δημιουργούν έντονο εφέ, με τα φωτογραφικά πορτρέτα των οχημάτων να παίρνουν διαστάσεις μιας «fata morgana» ενώ αναδεικνύουν επίσης τους σχεδιαστές και κατασκευαστές τους.

 

Για να δώσει τη δυνατότητα μιας πιο εκ του σύνεγγυς εμπειρίας του φεστιβάλ και των οχημάτων, το λεύκωμα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό μέρος (βίντεο, ήχος και μεγάλες εικόνες).

Οι μεγάλες εικόνες επιτρέπουν σε όσους το χαζεύουν να βυθιστούν στον κόσμο αυτών των παράξενων δημιουργημάτων, οι συνεντεύξεις τους φέρνουν πιο κοντά σε ορισμένους καλλιτέχνες και ένα βιντεοκλίπ παρέχει τη δυνατότητα βόλτας στην έρημο με ένα από τα «μεταλλαγμένα» οχήματα.