Jensen Huang και Lisa Su: Τα «άγνωστα» ξαδέρφια από την Κορέα που κατακτούν τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης

Jensen Huang και Lisa Su: Τα «άγνωστα» ξαδέρφια από την Κορέα που κατακτούν τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι CEO της Nvidia και της AMD δεν είναι απλώς δύο από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον παγκόσμιο κλάδο των τσιπ ΑΙ. Eίναι και συγγενείς.

Ο Jensen Huang και η Lisa Su έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα θα φανταζόταν κάποιος. Για την ακρίβεια, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Nvidia και της AMD δεν είναι απλώς δύο από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον παγκόσμιο κλάδο των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης – είναι και συγγενείς.

Η σύνδεση αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από τη Su το 2020 και επιβεβαιώθηκε και πιο πρόσφατα από μια αναλύτρια.

Οι δύο τους δεν μεγάλωσαν μαζί, γεγονός που μπορεί να διευκολύνει την κατάσταση, δεδομένου ότι τώρα ανταγωνίζονται η μία τον άλλον στην κορυφή ενός τόσο κρίσιμου κλάδου.

Η κοινή οικογενειακή τους ιστορία ξεκινά από την Ταϊβάν, το νησί που επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών-Κίνας, καθώς τα δύο κράτη μάχονται για την κυριαρχία στην υψηλή τεχνολογία.

Σύμφωνα με τη Jean Wu, πρώην οικονομικό δημοσιογράφο που τώρα επικεντρώνεται στην έρευνα εταιρικών οικογενειών, ο Huang είναι ο “biao jiu” της Su, κάτι σαν μακρινός ξάδερφος στα μανδαρινικά κινέζικα. Για την ακρίβεια, η Su είναι εγγονή του θείου του Huang, δήλωσε η Wu, η οποία εντόπισε τη συγγενική σχέση τους ερευνώντας δημόσια αρχεία, αποκόμματα εφημερίδων και επετηρίδες, καθώς και παίρνοντας συνέντευξη από ένα στενό μέλος της οικογένειας του Huang.

«Είμαστε μακρινοί συγγενείς», είπε η Su χαμογελώντας, όταν ρωτήθηκε σε μια δημόσια εκδήλωση το 2020.

Ένας εκπρόσωπος της Nvidia επιβεβαίωσε ότι ο Huang και η Su είναι μακρινά ξαδέρφια από την πλευρά της οικογένειας της μητέρας του.

Ο Huang αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την ιστορία αυτή, ενώ η Su δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό. Σε κάθε περίπτωση, η συγγενική τους σύνδεση είναι κάτι σαν ατραξιόν για τους παρατηρητές του κλάδου. Στην Ταϊβάν, όπου η Su και ο Huang γεννήθηκαν με διαφορά έξι ετών και τώρα είναι πασίγνωστοι, το θέμα παρουσιάστηκε σε τοπικές ειδησεογραφικές εκπομπές και συζητήθηκε εκτενώς σε διαδικτυακά φόρουμ.

«Έμεινα πραγματικά έκπληκτη», δήλωσε η Wu για την ανακάλυψή της. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ταϊβάν είναι εξαιρετικά χαρούμενοι για όλο αυτό, επειδή ο υπόλοιπος κόσμος επιτέλους αρχίζει και ασχολείται με την Ταϊβάν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnn.com