Οι Ελληνίδες στην 3η θέση της ΕΕ με απόφοιτες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις θετικές επιστήμες

Οι Ελληνίδες στην 3η θέση της ΕΕ με απόφοιτες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις θετικές επιστήμες
PRODUCTION - 09 July 2021, Berlin: ILLUSTRATION - A woman stands at a whiteboard in a conference room and draws a curve diagram. Photo: Annette Riedl/dpa (Photo by Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Στην ΕΕ οι γυναίκες απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τομείς STEM, αντιστοιχούσαν στο 32,8% του συνόλου των αποφοίτων.

Το τρίτο υψηλότερο ποσοστό αποφοίτων γυναικών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις θετικές επιστήμες είχαν οι γυναίκες στην Ελλάδα για το 2021, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Σημειώνεται πως ο όρος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) είναι το ακρωνύμιο το οποίο χρησιμοποιείται σχετικά με την εκπαιδευτική πολιτική, για τα πεδία που αναφέρονται στις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά.

Το 2021, στην ΕΕ, οι γυναίκες απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τομείς STEM, αντιστοιχούσαν στο 32,8% του συνόλου των αποφοίτων, +0,3% σε σύγκριση με το 2020 (32,5%).

Τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε τομείς STEM το 2021 καταγράφηκαν στη Ρουμανία (42,5%), την Πολωνία (41,5%), την Ελλάδα (40,9%) και την Ιταλία (39,0%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά αναφέρθηκαν στο Βέλγιο (27,4%), την Ισπανία και τη Γερμανία (αμφότερες 27,7%) και την Αυστρία (28,0%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: