Οι Gen Zers δεν σκοπεύουν να… γεράσουν δουλεύοντας

Οι Gen Zers δεν σκοπεύουν να… γεράσουν δουλεύοντας
...Και δε διστάζουν να αφήσουν την τεχνητή νοημοσύνη να τους παράσχει βοήθεια για να το καταφέρουν.

Σε αντίθεση με τη Gen Χ, τους Millennials και τους Boomers, η Γενιά Ζ σχεδιάζει να συνταξιοδοτηθεί… και μάλιστα νωρίτερα από όλους τους άλλους, στην ηλικία των 61 ετών.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της Charles Schwab τον Οκτώβριο, η οποία διαπίστωσε ότι, ενώ άλλες γενιές καθυστερούν τη συνταξιοδότησή τους, οι Gen Zers που έχουν ήδη αρχίσει να αποταμιεύουν, αναμένουν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα και αναζητούν συμβουλές και πόρους για να το πετύχουν. Η Schwab πραγματοποίησε έρευνα σε 1.000 εργαζόμενους Αμερικανούς που συμμετέχουν σε προγράμματα 401(k) (σ.σ.συνταξιοδοτικά αποταμιευτικά προγράμματα με φορολογικά πλεονεκτήματα για την αποταμίευση), σε συνεργασία με την Logica Research, καθώς και σε επιπλέον 100 Gen Zers για λόγους στατιστικής σημασίας, όπως γράφει στο Insider η Senior Personal Finance Reporter Jennifer Streaks.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ερωτηθέντες όλων των γενεών σχεδιάζουν να συνταξιοδοτηθούν γύρω στα 66 έτη: Στα 64 για τους Millennials, 65 για τη Gen X και 68 για τους Boomers.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μεγάλο μέρος της Γενιάς Z σκέφτεται ήδη τα σχέδια συνταξιοδότησης: Το 73% των ερωτηθέντων της Gen Z επιθυμεί εξατομικευμένες επενδυτικές συμβουλές και βοήθεια στην επιλογή επενδύσεων για τα 401(k) προγράμματά τους.

Και είναι πρόθυμοι να αφήσουν την τεχνητή νοημοσύνη να τους παράσχεθ αυτή τη βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Gen Zers που σκέφτονται τη συνταξιοδότηση είναι πεινασμένοι για συμβουλές

Δεδομένου ότι έχουν ακόμη λίγο χρόνο μέχρι να πλησιάσει η συνταξιοδότηση, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, των μηνιαίων λογαριασμών και των απροσδόκητων εξόδων, το 55% των Gen Zers πιστεύει ότι η οικονομική τους κατάσταση δικαιολογεί την παροχή επαγγελματικών συμβουλών. Αξιοποιούν διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας και των φίλων και των οικονομικών πόρων μέσω του προγράμματος 401(k) και των εργοδοτών τους.

Η γενιά Z είναι επίσης πρόθυμη να λάβει συμβουλές από ψηφιακά εργαλεία βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη για τον οικονομικό προγραμματισμό. Ένα 75% των ερωτηθέντων της Gen Z δηλώνουν ότι θα ένιωθαν άνετα να ζητήσουν από την τεχνητή νοημοσύνη «όπως το ChatGPT» βοήθεια για τον οικονομικό προγραμματισμό, σε σύγκριση με το 49% των ερωτηθέντων όλων των άλλων γενεών. Μόνο το 3% δηλώνει ότι δεν θα σκεφτόταν ποτέ το εργαλείο για βοήθεια με τα χρήματά του, σε σύγκριση με το 12% σε όλες τις γενιές.

Δεδομένου ότι οι Gen Zers μεγάλωσαν με υπολογιστές και βίντεο στο YouTube, είναι λογικό να αισθάνονται πολύ πιο άνετα από τις παλαιότερες γενιές να λαμβάνουν οικονομικές συμβουλές στο διαδίκτυο, μέχρι και την τεχνητή νοημοσύνη.

Η νεότερη γενιά του εργατικού δυναμικού ζητάει βοήθεια για τη διαχείριση του χρέους, για το πώς να προλάβει τους στόχους του συνταξιοδοτικού της προγράμματος και για τη διαχείριση των τρεχουσών δαπανών, ώστε να υπάρχουν περισσότερα χρήματα για να αποταμιεύσει για τη σύνταξη. Αισθάνονται τις επιπτώσεις του πληθωρισμού, ενώ είναι πιο νέοι στο εργατικό δυναμικό, οπότε έχουν λιγότερα χρήματα για αποταμίευση – και τα χρήματα που έχουν επηρεάζονται από τις υψηλές τιμές και τα έξοδα. Είναι η γενιά που επιδιώκει να κάνει περισσότερα με λιγότερα.

Η γενιά Z είναι έξυπνο να σκέφτεται τη συνταξιοδότηση τώρα και να λαμβάνει μέτρα για να συνταξιοδοτηθεί λίγο νωρίτερα. Με τις παρατεταμένες επιπτώσεις του πληθωρισμού και του χρέους, η έγκαιρη έναρξη και η επιμελής αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση είναι ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: