Οι καλύτεροι χώροι στην Αθήνα για εταιρικές εκδηλώσεις

Οι καλύτεροι χώροι στην Αθήνα για εταιρικές εκδηλώσεις
Visitors and employees of the documenta 14 get creative during the workshop 'European Everythng': they handicraft, cut and glue at the Athens Conservatoire, Greece, 13 July 2017. The documenta, the world's largest exhibition for contemporary art, closes in Athens on 16 July 2017. Photo: Alexia Angelopoulou/dpa (Photo by Alexia Angelopoulou / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Κάποιοι είναι all time classic, ενώ άλλοι μοντέρνοι και με έντονη καλλιτεχνική αύρα. Όλοι, ωστόσο, αποτελούν εγγύηση ότι η επόμενη εταιρική σας εκδήλωση θα είναι πλήρως επιτυχημένη.

Ο σχεδιασμός οποιασδήποτε εταιρικής εκδήλωσης, είτε μεγάλης είτε μικρής, δεν είναι απλή υπόθεση. Από την επιλογή του χώρου και του οπτικοακουστικού εξοπλισμού, μέχρι την προσβασιμότητα και το catering, η οργάνωση και η υλοποίηση ενός corporate event είναι μία απαιτητική διαδικασία. Όλα όμως ξεκινούν από ένα κρίσιμο παράγοντα, το location. Εκείνο που οφείλει να καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις και τα κριτήρια που έχετε θέσει, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας. Το Fortune Greece επέλεξε 8+1 χώρους που έχουν κερδίσει την εκτίμησή μας.

Μεγάλη Βρεταννία

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ένα ιστορικό ορόσημο στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί την απόλυτη επιλογή για επαγγελματικές συναντήσεις, συνέδρια και πολυτελείς κοινωνικές εκδηλώσεις. Διαθέτει 15 αίθουσες συναντήσεων με συνολικό εμβαδόν 1.100 τ.μ., συνδυάζοντας τα hotel amenities με τις αίθουσες Ball Room και Gold Class. Με εμπειρία δεκαετιών στην κάλυψη των αναγκών μιας επαγγελματικής συνάντησης ή εκδήλωσης, από το απλό στο πολύπλοκο, το ξενοδοχείο αποτελεί εγγύηση για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων υψίστου επιπέδου.

Four Seasons Athens

Το κοσμοπολίτικο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens απλώνεται σε 75 στρέμματα κατά μήκος του Σαρωνικού και προσφέρει μια χαλαρή παραθαλάσσια απόδραση, μόλις 30 λεπτά από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αποτελεί μία από τις πλέον κατάλληλες επιλογές για εταιρικές εκδηλώσεις και bonding events κατά τη θερινή σεζόν, για όσους επιθυμούν να μαζευτούν για να μοιραστούν ιδέες και να εμπνευστούν. Το Four Seasons προσφέρει επίσης τη δυνατότητα για πραγματοποίηση εκδηλώσεων και κατά τη χειμερινή περίοδο συμπεριλαμβανομένων δύο διαλειμμάτων για καφέ και μεσημεριανού γεύματος – και πολλά άλλα.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει εδραιώσει μια νέα προσέγγιση στην επικοινωνία του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Οι χώροι του μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρικές εκδηλώσεις και συνέδρια κάθε είδους. Συγκεκριμένα, το «Αίθριο» – Κέντρο Γαία, μπορεί να φιλοξενήσει 400 καθήμενα άτομα και 500 όρθια. Η αίθουσα «Αμμωνίτες» έχει χωρητικότητα 80 καθήμενων ατόμων και 100 όρθιων, ενώ η αίθουσα «Πετρώματα» μπορεί να φιλοξενήσει 70 καθήμενα άτομα και 100 όρθια. Κατά τις περιόδους όπου ο καιρός ευνοεί την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε εξωτερικό χώρο, ο Κήπος, με αρχιτεκτονική πλήρως εναρμονισμένη με το κτίσμα του Μουσείου, είναι ιδανική επιλογή και διαθέτει χωρητικότητα 300 ατόμων.

Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί μονόδρομο για όσους αναζητούν έναν σύγχρονο χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Σημείο αναφοράς για την πόλη, το Μέγαρο, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., προσφέρει ευρεία επιλογή από δεκαοκτώ αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και άνετους λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και μεγαλοπρεπή φουαγιέ των 12.000 τ.μ. Η συνολική χωρητικότητά του είναι 6.000 σύνεδροι, ενώ η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει σχεδόν 2.000 άτομα. Επιπλέον, διαθέτει πάρκινγκ 750 θέσεων, συνδέεται με το μετρό της Αθήνας και απέχει μόλις 35 λεπτά από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TIME WELL SPENT:

Ωδείο Αθηνών

Το Ωδείο Αθηνών διαθέτει ένα σύμπλεγμα χώρων με ιδιαίτερη αισθητική και αρχιτεκτονική ταυτότητα, στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα διοργάνωσης πολιτιστικών δράσεων, συνεδρίων, εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, στο πλέον κεντρικό σημείο της Αθήνας, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, δίπλα στο Λύκειο του Αριστοτέλη και το Βυζαντινό Μουσείο, με άριστη πρόσβαση από μέσα μαζικής μεταφοράς και διαθεσιμότητα πολλών χώρων στάθμευσης σε πολύ κοντινή απόσταση.

Μουσείο Μπενάκη

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη βρίσκεται στον αρ. 138 της οδού Πειραιώς, η οποία αποτελεί έναν από τους βασικούς νέους άξονες ανάπτυξης της Αθήνας. Το νέο κτηρίο, που είναι οργανωμένο γύρω από εσωτερικό αίθριο 850 τ.μ., καταλαμβάνει συνολική έκταση 8.200 τ.μ. με υπόγειους χώρους 2.800 τ.μ. Συγκεκριμένα οι εκθεσιακοί χώροι καλύπτουν επιφάνεια 3.000 τ.μ., το αμφιθέατρο είναι χωρητικότητας 300 ατόμων, ενώ υπάρχουν και αίθουσες που φιλοξενούν τις υπηρεσίες του Μουσείου.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει τη δυνατότητα ενοικίασης χώρων στις βραβευμένες εγκαταστάσεις του, για τη διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων, καθώς και εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων. Μπορεί να φιλοξενήσει από 20 έως 2.000 άτομα. Συνολικά 9 χώροι μπορούν να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, με πιο χαρακτηριστικούς την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, την κεντρική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την απαράμιλλη αισθητική και την αίθουσα «Φάρος», τον εμβληματικό χώρο με θέα 360 μοιρών στην κορυφή του κτηρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στέγη – Ίδρυμα Ωνάση

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Χαρακτηριστική είναι η Κεντρική Σκηνή, η αμφιθεατρική αίθουσα χωρητικότητας 880 ατόμων. Η δυνατότητα πολλαπλών τρόπων διαμόρφωσης της σκηνής, αλλά και διαφορετικού φωτισμού της, καθιστούν αυτή την εντυπωσιακή αίθουσα κατάλληλη για την πραγματοποίηση μεγάλου εύρους εκδηλώσεων. Επίσης, ιδανική επιλογή είναι και η Μικρή Σκηνή, η αίθουσα 220 θέσεων που μπορεί να φιλοξενήσει μικρότερης κλίμακας εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Ο «Ελληνικός Κόσμος», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, αποτελεί ένα υπερσύγχρονο πολιτιστικό κέντρο και μουσείο που προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης μικρών και μεγάλων εταιρικών εκδηλώσεων στους χώρους του. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτηρίων που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς, στον παλιό βιομηχανικό άξονα Αθήνας-Πειραιά, εκεί όπου η μνήμη συναντά τη νεότερη ταυτότητα της πόλης. Χαρακτηριστικός και πολυμορφικός χώρος είναι το «ΘΕΑΤΡΟΝ», ο νέος πολυδύναμος χώρος πολλαπλών χρήσεων του «Ελληνικού Κόσμου», με κύρια χαρακτηριστικά σχεδιασμού την πολυμορφικότητα και την ευελιξία. Τα στοιχεία αυτά παρέχουν μοναδικές δυνατότητες αναδιάταξης και αλλαγής διαρρύθμισης, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε εκδήλωσης.