Oι «καπετάνιοι» της Incrediblue ανοίγουν τα πανιά τους

Oι «καπετάνιοι» της Incrediblue ανοίγουν τα πανιά τους

Ο Αντώνης Φιοράκης μιλά για την επόμενη μέρα της εταιρείας διαδικτυακής ενοικίασης σκαφών μετά τη νέα χρηματοδότηση από funds του Λονδίνου.

Αέρα στα πανιά της αποκτά η Incrediblue, η διαδικτυακή πλατφόρμα διακοπών με σκάφος, μετά την και την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,6 εκατ. ευρώ (1,8 εκατ. δολαρίων) από Λονδρέζικα funds. Της επένδυσης ηγήθηκε η Connect Ventures, με συμμετοχή των Seedcamp, Howzat Ventures, Firestartr, καθώς επίσης και του υφιστάμενου επενδυτή Jeremie Openfund II.

Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προωθεί ένα είδος εναλλακτικών διακοπών, μυώντας τον κόσμο στα ταξίδια με ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα μια πρωτόγνωρη αγορά, η οποία αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές.

«Η Incrediblue μπορεί να ξεκίνησε στην Ελλάδα έχει όμως αναπτυχθεί στο εξωτερικό και διαθέτει τη βάση της στο Λονδίνο» αναφέρει στο Fortunegreece.com ο Αντώνης Φιοράκης, ιδρυτής & CEO της Incrediblue, προσθέτοντας πως η χρηματοδότηση προήλθε από ένα από τα πιο σημαντικά funds του Λονδίνου, με πολυετή εμπειρία στην ταξιδιωτική βιομηχανία που στο παρελθόν είχε επενδύσει, μεταξύ άλλων σε εταιρείες όπως η Trivago και η Momondo. «Κατάλαβαν πως δημιουργείται μια νέα αγορά και ένα νέο προϊόν που παλαιότερα δεν ήταν προσβάσιμο στις μάζες αλλά μόνο σε αυτούς που είχαν την οικονομική άνεση ή γνώριζαν το μυστικό διοργάνωσης τέτοιου είδους διακοπών».

Σύμφωνα με τον Αντώνη, η ελληνική start up ξεκίνησε επίσημα το fund raising το Σεπτέμβριο, ωστόσο, είχε φροντίσει καιρό πριν να βάλει τις βάσεις για τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους μελλοντικούς επενδυτές.

«Με κάποιους από αυτούς “χτίζαμε” τις σχέσεις μας εδώ και χρόνια. Παρακολουθούσαν στενά την πορεία μας και τους δίναμε διαρκή ενημέρωση. Ο βασικός λόγος που μας εμπιστεύτηκαν ήταν ότι πέρυσι το 45% των κρατήσεων έγινε από ανθρώπους που επέλεξαν για πρώτη φορά στη ζωή τους να κάνουν διακοπές με σκάφος».

Σημειώνεται πως από τα 1,6 εκατ. ευρώ που αντλήθηκαν, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα επενδυθεί στο marketing για την καλύτερη προώθηση του προϊόντος.

Η incrediblue διαθέτει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 2.000 σκάφη συνολικά στη Μεσόγειο (Ελλάδα , Κροατία , Τουρκία, Ισπανία, Ιταλία και Μαυροβούνιο), εκ των οποίων τα 850 βρίσκονται στη χώρα μας. Ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση της εταιρείας είναι από Σεπτέμβριο να εισέλθει σε τροπικούς προορισμούς εκτός Ευρώπης που θα καλύπτουν το κενό κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Μαζί με την κράτηση που κάνει ο ενδιαφερόμενος ταξιδιώτης παρέχεται, σε όσους δεν γνωρίζουν πως να «κουμαντάρουν» ένα σκάφος, ένας καπετάνιος για την εκπαίδευση του οποίου έχει φροντίσει η Incrediblue. Το κόστος κυμαίνεται ημερησίως από 35 ευρώ έως 50 ευρώ το άτομο ανάλογα με τις ημέρες και την περίοδο που ναυλώνεται το σκάφος.

«Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εξαιρετική. Άνθρωποι που έκαναν μέχρι πρότινος παραδοσιακές διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, πλέον επιλέγουν την Incrediblue. Πρόκειται για παρέες, ζευγάρια και οικογένειες που κατά μέσο όρο δαπανούν πέντε ημέρες για τις διακοπές αυτού του είδους. Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα».

Η ανανεωμένη πλατφόρμα προσφέρει μία σειρά από διαθέσιμα σκάφη με όλες τις λεπτομέρειες για καθένα από αυτά (ακριβείς φωτογραφίες, σχόλια χρηστών, λεπτομερή χαρακτηριστικά του σκάφους και τιμές), ενώ ταυτόχρονα επιλέγει τον ιδανικότερο καπετάνιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εκάστοτε παρέας.

Ο ενδιαφερόμενος διαλέγει τον προορισμό που θέλει να εξερευνήσει, τον τύπο του σκάφους (π.χ. ιστιοπλοϊκό), τις ημερομηνίες που θέλει να ταξιδέψει καθώς και τον αριθμό ατόμων. Το κόστος που προκύπτει περιλαμβάνει τόσο το σκάφος όσο και τον καπετάνιο, χωρίς επιπλέον «κρυφές» χρεώσεις.

«Το 2014 εξαπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ο στόλος οχταπλασιάστηκε. Για φέτος αναμένουμε διπλασιασμό ή ακόμη και τριπλασιασμό των πωλήσεών μας».