Οι τραπεζίτες της Fed “βλέπουν” άνοδο των επιτοκίων σε ένα επίπεδο μεταξύ 5 και 5,25%

Οι τραπεζίτες της Fed “βλέπουν” άνοδο των επιτοκίων σε ένα επίπεδο μεταξύ 5 και 5,25%
Photograph of coins and an illustrative graph with 'inflation' sign are seen displayed on a screen in this multiple exposure illustration photo taken in Krakow, Poland on May 31, 2022. (Photo Illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τον πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος της Fed Νέας Υόρκης, Τζον Γουίλιαμς, δήλωσε ότι οι προβλέψεις που έκαναν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας τον Δεκέμβριο εξακολουθούν να είναι ένας καλός οδηγός για το πού κατευθύνονται τα επιτόκια φέτος.

«Η άποψή μου είναι ότι εξακολουθεί να φαίνεται μια πολύ λογική άποψη για το τι θα χρειαστεί να κάνουμε φέτος για να ισορροπήσουμε την προσφορά και τη ζήτηση και να μειώσουμε τον πληθωρισμό» τόνισε ο Γουίλιμας την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συντονισμένης συζήτησης με την Wall Street Journal στην Νέα Υόρκη.

Οι αξιωματούχοι της Fed είχαν προβλέψει τον Δεκέμβριο ότι τα επιτόκια θα σκαρφαλώσουν στο 5,1% μέχρι το τέλος του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γουίλιαμς σημείωσε ότι οι περισσότεροι αξιωματούχοι προβλέπουν πλέον ότι τα επιτόκια θα ανέλθουν σε ένα επίπεδο μεταξύ 5 και 5,25%. «Αυτή εξακολουθεί να είναι μια λογική εκτίμηση» πρόσθεσε.

O ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού και ότι υπάρχουν σενάρια όπου ο πληθωρισμός θα καταλήξει να είναι πιο επίμονος για διάφορους λόγους.

«Το σημαντικό για μένα είναι ότι χρειαζόμαστε μια αρκούντως περιοριστική στάση και ότι πρέπει να διατηρήσουμε μια αρκούντως περιοριστική νομισματική πολιτική» υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: