Οκτώ αποκρατικοποιήσεις 3 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο

Οκτώ αποκρατικοποιήσεις 3 δισ. ευρώ σε ένα εξάμηνο

Σημαντική βάση για την επίτευξη του οικονομικού στόχου τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Οκτώ αποκρατικοποιήσεις με στόχο την άντληση 2 έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016 σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρός του Στέργιος Πιτσιόρλας.

Στο πλαίσιο αυτό, τις επόμενες ημέρες το Ταμείο θα διέλθει από δύο κρίσιμα ορόσημα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», και αυτά είναι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών του ΟΛΠ.

«Είναι πιθανό να προσεγγίσουμε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Η βάση που ξεκινάμε, από το 1,2 δισ. ευρώ των αεροδρομίων, είναι πάρα πολύ υψηλή, ενώ θα υπάρξουν και έσοδα από άλλα κλεισμένα έργα και για τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές τους», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας μιλώντας σε δημοσιογράφους και προσέθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει μια ακριβή πρόβλεψη, καθώς δεν μπορεί να εκτιμήσει το προσφερόμενο τίμημα σε αποκρατικοποιήσεις-κλειδιά. «Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ τα θεωρώ απολύτως σίγουρα», κατέληξε.

Σε ό,τι αφορά στον στόχο των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ του νέου υπέρ-ταμείου, ο κ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε: «Και στο παρελθόν είχαν τεθεί αντίστοιχοι στόχοι οι οποίοι αποδείχθηκαν αυθαίρετοι» και συμπλήρωσε: «Η δική μου άποψη είναι ότι αυτό το ταμείο δεν πρέπει να στηθεί εξ αρχής».