Οκτώ στους δέκα πολίτες στηρίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις

Οκτώ στους δέκα πολίτες στηρίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το 73,6% υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμβιβασμό με τους δανειστές.

Θετικά αποτιμούν 8 στους 10 πολίτες (ποσοστό 79,2%) τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA.

Εξάλλου, το 85,5% των πολιτών πιστεύουν ότι οι προγραμματικές αυτές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Το αντίθετο θεωρεί μόνο το 11,1%.

Σχετικά με το πού θα οδηγήσει η στρατηγική που ακολουθούν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση, το 73,6% των πολιτών εκτιμά ότι θα οδηγήσει τελικά σε συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους και μόνον το 16,2% βλέπει ότι θα οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη. Δεν απάντησε το 10,2%.

Επιπλέον, ποσοστό 78,4% των ερωτηθέντων διατυπώνουν θετικές κρίσεις για την πολιτική και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης τις δύο πρώτες εβδομάδες από την εκλογή τους, ενώ αρνητικές κρίσεις διατυπώνει μόνο το 16% των πολιτών. Ένα 5,6% δεν απάντησε.

Επίσης, 9 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 91%) δηλώνουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να συμβάλουν στη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι 9 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 90,3%) διατυπώνουν συμφωνία με την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων.

Η δημοσκόπηση είναι πανελλαδική και διεξήχθη το χρονικό διάστημα 9-10 Φεβρουαρίου 2015.