Όλα όσα είπε ο Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση NOVARTIS- Το μέλος της κυβέρνησης «Ρασπούτιν» πίσω από όλα

Όλα όσα είπε ο Ιωάννης Αγγελής για την υπόθεση NOVARTIS- Το μέλος της κυβέρνησης «Ρασπούτιν» πίσω από όλα
epa06182538 (FILE) - A file picture dated 12 August 2005 shows the Logo of Swiss pharmaceutical company Novartis pictured in Basel, Switzerland (reissued 04 September 2017). Novartis CEO Jimenez will step down on 31 January 2018, a statement released by Jimenez on 04 September 2017 said. EPA/STEFFEN SCHMIDT *** Local Caption *** 02005796 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου βάζει σε πρώτο πλάνο όλων όσων συνέβαιναν τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν» o οποίος, όπως λέει, είναι μέλος της κυβέρνησης.

Ο από χθες ελεγχόμενος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος ήταν επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς -επικεφαλής της οποίας είναι η Ελένη Τουλουπάκη– και παραιτήθηκε, σε σημερινή μακροσκελή ανακοίνωσή του αναφέρεται στην υπόθεση NOVARTIS, ενώ ισχυρίζεται ότι για τα διαδραματιζόμενα κατά την έρευνα ήταν ενήμερος ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Αγγελής εκφράζει απορίες γιατί οι δύο αναφορές του προς την Ξένη Δημητρίου παρέμειναν από τον περασμένο Ιανουάριο στο συρτάρι της.

Ο κ. Αγγελής αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι «μετά την σε βάρος μου διάδοση χαλκευμένων πληροφοριών και την προσπάθεια δημιουργίας σκευωρίας εναντίον μου (ότι δήθεν αρνήθηκα να παραλάβω σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία σε “στικάκι” για την υπόθεση NOVARTIS), από πρόσωπο που στον χώρο της δικαιοσύνης είναι γνωστό ως “Ρασπούτιν” και μετά από την προσπάθεια “αποδόμησης” της προσωπικότητάς μου από φιλικά προς τον κ. Ρασπούτιν ΜΜΕ […] στον χώρο της ανώτατης δικαιοσύνης, όλοι γνωρίζουν ποιος κρύπτεται πίσω από το όνομα Ρασπούτιν, πλην όμως φοβούνται να τον κατονομάσουν για ευνόητους λόγους».

Στην Ελένη Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής, καταλογίζει δικονομικές παραβάσεις και επιδίωξη άσκησης ποινικής δίωξης τύπου «όπως- όπως- τύπου fast track», σημειώνοντας ότι προέβη σε «δημιουργία απόλυτων ακυροτήτων» με τη λήψη ενόρκων καταθέσεων, ως μη έδει, αφού στη συνέχεια η ίδια θα επικύρωνε ως επόπτης τις δικές της δικονομικές ενέργειες «ως υφισταμένη του εαυτού της» και για «προειλημμένη απόφαση» για άσκηση ποινική δίωξης τύπου “όπως- όπως- τύπου fast track”, χωρίς την προηγούμενη τήρηση του άρθρου 239 ΚΠΔ».

Παράλληλα ο κ. Αγγελής, στην ανακοίνωσή του απαντώντας στην αναφορά της κ. Τουλουπάκη περί αντιγραφής αρχείων από τον υπολογιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς επισημαίνει ότι αυτό έγινε με την έγκριση της κ. Δημητρίου. Υπογραμμίζει συγκεκριμένα ο κ. Αγγελής: «Πράγματι αντέγραψα το Αρχείο της “Εισαγγελίας Διαφθοράς”, με την έγκριση όμως και εν γνώσει της κας Εισαγγελέως Αρείου Πάγου. Τούτο αποφασίστηκε, προκειμένου “να βρεθεί άκρη στο αλαλούμ”, που επικρατούσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ύστερα από συγκεκριμένες αντιφάσεις της διευθύνουσας αυτήν, σε συγκεκριμένες υποθέσεις (για τις οποίες φυσικά και θα καταθέσω ενόρκως)».