Όλα όσα μάθαμε από την Sony για το PlayStation 5

Όλα όσα μάθαμε από την Sony για το PlayStation 5
This handout image released by Sony Interactive Entertainment Inc on June 11, 2020 shows the PlayStation 5 console. - Sony on June 11 gave the world the first look at its upcoming PlayStation 5, along with a glimpse at action-packed games being tailored for the next-generation consoles. The Japanese consumer electronics giant did not reveal pricing or a launch date for the PS5, which will take on a new Xbox Series X from Microsoft when the rival consoles hit the market later this year. (Photo by - / Sony Interactive Entertainment Inc / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / SONY INTERACTIVE ENTERTAINMENT INC " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Photo: AFP
Ιδού πόσο κοστίζει.

Η Sony είπε ότι η τελευταία έκδοση της κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών της, το πολυαναμενόμενο PlayStation 5, θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τις 12 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και θα κοστίζει 500 δολάρια. Όσον αφορά την Ελλάδα, η ψηφιακή έκδοση του PS5 θα είναι διαθέσιμη στην Ενδεικτική Λιανική Τιμή των €399.99 και η έκδοση του PS5 με μονάδα δίσκου Ultra HD Blu-ray θα είναι διαθέσιμη στην Ενδεικτική Λιανική Τιμή των €499.99. Οι προπαραγγελίες ξεκίνησαν ήδη στα ενημερωμένα καταστήματα λιανικής.

Η τιμή του είναι ίδια με εκείνη του Xbox Series X της Microsoft, καθώς οι δύο εταιρείες προετοιμάζονται να κονταροχτυπηθούν για τα πολυπόθητα μερίδια της αγοράς στη φετινή εορταστική σεζόν.

Η Sony θα λανσάρει επίσης μια ψηφιακή έκδοση του PS5 για 400 δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία με έδρα στο Τόκυο σε ένα εικονικό event της την Τετάρτη. Αυτή η έκδοση απαιτεί από τον πελάτη να αγοράσει και να κατεβάσει τα παιχνίδια ψηφιακά.

Η τιμή είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία μιας κονσόλας βιντεοπαιχνιδιών. Ιστορικά, τα λιγότερο ακριβά συστήματα πουλάνε περισσότερες μονάδες, τροφοδοτώντας μια αύξηση εσόδων από παιχνίδια.

Τα games κονσόλας κοστίζουν περίπου 60 δολάρια το καθένα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά αυτό φαίνεται να αλλάζει. Η Take-Two Interactive Software ανακοίνωσε ότι η νέα προσθήκη στη σειρά NBA 2K θα διατίθεται στα 70 δολάρια τόσο για το Xbox Series X όσο και για το PS5. Σε ανάρτηση ιστολογίου της, η Sony είπε ότι τα games που αναπτύσσει για το PS5 θα κοστίζουν από 50 έως 70 δολάρια. Τόσο το Demon’s Souls όσο και το Destruction All Stars, παιχνίδια που θα λανσαριστούν μαζί με την κονσόλα, θα τιμώνται στα 70 δολάρια.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι το Final Fantasy XVI, η επόμενη προσθήκη στη δημοφιλή σειρά role-playing παιχνιδιών, θα διατίθεται αποκλειστικά για το PlayStation. Η κίνηση αυτή είναι αξιοσημείωτη, καθώς η προηγούμενη έκδοση του παιχνιδιού, Final Fantasy XV, ήταν διαθέσιμη τόσο για το PlayStation όσο και για το Xbox.

Άλλα games που θα προστεθούν στη γκάμα παιχνιδιών του PlayStation 5 είναι και τα Hogwarts Legacy – που βασίζεται στο franchise του Harry Potter – και Spider-Man: Miles Morales, τα οποία θα λανσαριστούν το φθινόπωρο μαζί με την κονσόλα και θα κοστίζουν 50 δολάρια το καθένα.