Όλι Ρεν: Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις «παγώνουν» οι δόσεις προς την Κύπρο

Όλι Ρεν: Χωρίς ιδιωτικοποιήσεις «παγώνουν» οι δόσεις προς την Κύπρο

Στη Βουλή σήμερα νέο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις - Να παραμείνουν οι υπουργοί στις θέσεις τους ως τις 15 Μαρτίου ζήτησε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Κύπρο είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες μέσω του εκπροσώπου του ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών, Όλι Ρεν.

«Κατανοούμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επαναφέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και επαναλαμβάνω ότι είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης», δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Σάϊμον ‘Ο Κόνορ.

Διαβάστε ακόμη: Στον «αέρα» η εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Κύπρο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Κύπρο, θα αποσταλεί εντός της ημέρας στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Χρήστο Στυλιανίδη,  στο νέο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται οι τροπολογίες στα όσα συμφωνήθηκαν στις διαβουλεύσεις με τα στελέχη όλων των κομμάτων, τις οποίες διεξήγαγε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά και τη σημερινή παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε πως θα αποφασίσει μέχρι τις 15 Μαρτίου για τον ανασχηματισμό που θα πραγματοποιήσει. Λίγο αργότερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί στις 15 Μαρτίου. Όπως είπε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τους Υπουργούς, λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν και λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό – αναχωρεί για το Δουβλίνο την ερχόμενη εβδομάδα – να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του, εν πάση περιπτώσει όχι πριν τη 15 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη: Στα χέρια του Αναστασιάδη οι παραιτήσεις των μελών της κυβέρνησης