‘Ολι Ρεν: Δεν είναι η μόνη επιλογή ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης

‘Ολι Ρεν: Δεν είναι η μόνη επιλογή ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης

Η φθινοπωρινή αξιολόγηση της τρόικας –και οι γερμανικές εκλογές- θα κρίνουν τα πάντα.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ‘Ολι Ρεν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειασθεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης, αλλά οι διεθνείς δανειστές της χώρας εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα για τη συνέχιση του προγράμματος, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας Helsingin Sanomat που φιλοξενεί τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου.

Μετά την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος στήριξης το φθινόπωρο από την τρόικα των διεθνών δανειστών, «τότε θα επανεξετάσουμε πιθανούς τρόπους για τη συνέχιση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη: Σόιμπλε: Θα χρειαστεί νέο Μνημόνιο

«Για παράδειγμα, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής» δήλωσε ο Ολι Ρεν σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τα σημαντικότερο θέμα είναι η ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, καθώς και η ικανότητά της να εξασφαλίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς