Ολική επαναφορά για την κινεζική Country Garden – Ως +10% η μετοχή 

Ολική επαναφορά για την κινεζική Country Garden – Ως +10% η μετοχή 
FUYANG, CHINA - SEPTEMBER 3, 2023 - Citizens pass by the Country Garden Community in Fuyang city, East China's Anhui province, Sept 3, 2023. Country Garden's first debt rollover plan was passed by creditors, and Country Garden disclosed the rollover plan of the bond on August 18. According to the data, the bond issuance scale of 5.83 billion yuan, the current balance of 3.904 billion yuan, the coupon rate of 5.65%, the maturity date is September 2, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η μετοχή του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Country Garden αυξήθηκε ως 10% μετά την παράταση που της δόθηκε για την αποπληρωμή ορισμένων από τα ομόλογά της

Ανοδική πορεία τροχοδρομεί η μετοχή του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Country Garden, μετά την παράταση που δόθηκε από τους πιστωτές σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή κάποιων από τα ομόλογά της, και αφού προηγουμένως κατέγραψε διολίσθηση έως και 50%.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν έως και 10% την Τρίτη μετά την είδηση ότι οι πιστωτές της συμφώνησαν να παρατείνουν τις αποπληρωμές σε έξι από τα ομόλογά της κατά τρία χρόνια, ανέφερε το Reuters την Τρίτη, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Τη Δευτέρα, οι πιστωτές του developer ψήφισαν την πρόταση της εταιρείας για παράταση της λήξης οκτώ ομολόγων κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με το Reuters. Τα ομόλογα είναι συνολικής αξίας 10,8 δισεκατομμυρίων κινεζικών γιουάν, ή 1,48 δισ. δολ. Εντέλει, οι πιστωτές ενέκριναν την παράταση για έξι από τα ομόλογα. Η ψηφοφορία για τα υπόλοιπα δύο ομόλογα έχει καθυστερήσει.

Η παράταση που δόθηκε στην Country Garden ήρθε μια εβδομάδα αφότου κατέβαλε τους τόκους δύο ομολόγων σε δολάρια εντός των περιόδων χάριτος. Την 1η Σεπτεμβρίου, η εταιρεία ακινήτων κατάφερε επίσης να λάβει την έγκριση των πιστωτών για να παρατείνει τη λήξη ενός ομολόγου ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Οι εξελίξεις στο Country Garden παρακολουθούνται στενά επειδή η εταιρεία, η οποία είχε υποχρεώσεις σχεδόν 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τέλος του 2022, είναι ο τελευταίος υψηλού προφίλ κινεζικός γίγαντας ακινήτων που αντιμετωπίζει κρίση ρευστότητας τα τελευταία δύο χρόνια, την ίδια στιγμή που η οικονομία της Κίνας αγωνίζεται να ανακάμψει μετά την πανδημία του COVID-19.