Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της Σχολής Επιχειρηματικότητας για το έτος 2017-2018

Με τελικό σταθμό τη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε στις 23 Μαρτίου, ο κύκλος της Σχολής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα για το έτος 2017-2018. 

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη πλατφόρμα προγραμμάτων της Coca-Cola και της Coca-Cola Τρία Έψιλον που απευθύνονται στους νέους της χώρας μας με στόχο να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν έμπρακτα στην αναζήτηση εργασίας, στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και στην αξιοποίηση ευκαιριών για το μέλλον που ονειρεύονται.

Από το 2015 έως και σήμερα, περίπου 4000 νέοι έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα, όπως οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, το Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Απασχολησιμότητας Youth Empowered, αλλά και το Πρόγραμμα Αμειβόμενης Απασχόλησης ReGeneration, μια πρωτοβουλία των Global Shapers Athens Hub που υποστηρίζεται ενεργά, μεταξύ άλλων, από τo Ίδρυμα της Coca-Cola (Τhe Coca-Cola Foundation) και την Coca-Cola.

Μέσα από την υλοποίηση τεσσάρων σχολών στη χώρα μας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες κατάφεραν να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία που βασίζεται σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και στην πολύτιμη βοήθεια των επιχειρηματιών – μεντόρων. Σκοπός της σχολής είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να συντάξουν ένα ολοκληρωμένο business plan και να τους εμπνεύσει να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στη διεθνή ΜΚΟ ThinkYoung, χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και στηρίζεται από την Coca-Cola στην Ελλάδα, η οποία επιδιώκει να στηρίζει τους νέους της χώρας μας στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους ώστε να κάνουν πραγματικότητα τα επιχειρηματικά και επαγγελματικά τους όνειρα.

Η Σχολή Επιχειρηματικότητας από το 2015 που υλοποιείται στη χώρα μας, έχει προσελκύσει περισσότερες από 1.600 συμμετοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Πάτρα. Από τους συνολικά 700 συμμετέχοντες που εξασφάλισαν τη θέση τους σε μία από τις σχολές, έχουν προκύψει περισσότερες από 70 επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες έγιναν ολοκληρωμένα business plans μέσα σε 5 μόνο ημέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ιδέας που οδηγήθηκε από την έμπνευση στην πράξη μέσα από τη Σχολή Επιχειρηματικότητaς είναι η Unique Minds, μια start-up MKO που σκοπό έχει να βοηθήσει μαθητές να ακολουθήσουν τη σωστή για αυτούς ακαδημαϊκή κατεύθυνση. Οι ιδρυτές της πρωτοβουλίας αυτής κατάφεραν να υλοποιήσουν την ιδέα τους μετά από τη συμμετοχή τους στη Σχολή Επιχειρηματικότητας, και στη συνέχεια να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βέλγιο με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα.