Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Πολίτες κοιτάζουν τις φλόγες από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στον περιφερειακό πάνω απ’ την πόλη του Λουτρακίου και βόρεια του νεκροταφείου της πόλης στην περιοχή Περαχώρα, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019. Εκκενώθηκαν προληπτικά το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 51 πυροσβέστες, 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 καναντέρ και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και 2 υδροφόρες ΟΤΑ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Δύσκολη η επιχείρηση της κατάσβεσης εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της δύσβατης περιοχής.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Λουτράκι όπου από χθες το απόγευμα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να αντιμετωπίσουν τη μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στην Περαχώρα του Λουτρακίου.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

«Έχουμε καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην Εφσυν αξιωματικός της Πυροσβεστικής, σημειώνοντας πως «το κυριότερο είναι ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες». Ο ίδιος επισήμανε πως η επιχείρηση είναι δύσκολη όχι μόνο των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή αλλά και λόγω του ανάγλυφου του εδάφους, με χαράδρες και δύσβατα σημεία.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαντο μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)